Predškolci prošli prvi prag obrzovanja

Tekst: Sreten Mitrović, Foto: Osoblje Vrtića „Bambi“ - 17. jula 2021. 058.ba

ROGATICA – Poslije dva mjeseca svakodnevne nastave i drugih aktivnosti u Dječijem vrtiću „Bambi“ u Rogatici okončana je pripremna nastava za 50 dječaka i djevojčica koje će sa početrkom naredne školske godine poći u prve razrede ovdašnje Osovne škole „Sveti Sava“.

Ranijih godina, reče direktorica Vrtića Nataša Duvnjak, pripremna nastava za buduće prvačiće trajala je tri mjeseca. Zbog pandemije virusa korona ove godine, uz podršku resornog ministarstva, nastava je svedena na dva mjeseca bez da polaznici nisu uskraćeni za neke od dijelova redovnog nastavnog programa za ovaj nivo obrazovanja.

Uz obavezni dio, djeca su se svakodnevno družila i kroz taj dio socijalne komponente postignut je očekivni nivo znanja za ovaj vrlo važan dječiji uzrast.

To je pokazala i završna manifestacija na kojoj su djeca dobila mini „diplome“ uz prigodan vlastiti program u kome su za osoblje vrtića, prisutne roditelje i slučajne polaznike, u grupama ili pojedinačno, igrom i pjesmom stečenom kroz pripremnu nastavu pokzala šta su naučila pred ulazak u školske klupe redovne nastave u onovnoj školi.

Ono što je značajno još reći, dodala je Duvnjakova, jeste činjenica da je sve troškove, uključujući i plate za dvije vaspitačice koje su angažovane iz reda nezaposlenih u opštini, snosio opštinski budžet uz veliko razumjevanje načelnika Milorada Jagodića. Otuda višestrano veliko hvala opštinskoj upravi.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.