Raste zgrada za izbjeglice i povratnike

19.07.2021.

Ovih dana u Rogatici

ROGATICA – Na prostoru bivše stočne pijace u naselju Gračanica u Rogatici uveliko raste trosprtnica koja se gradi za zbrinjavanje izbjeglih i raseljnih lica i povratnika u ovu opštinu.

Izgradnju, na tendru, dobilo je DOO „Konstruktor“ iz Foče koji se obavezao da će radove obaviti i ključeve u bravu predati u roku od godinu dana, počev od 4. marta kada je izvođač radova preuzeo lokaciju i potrebnu dokumentaciju.

Prema projektnoj dokumentaciji, zgrada je veličine 22×14 metara sa prizemljem i tri sprata u kojim je 15 stambnih jedinica od kojih su tri dvosobna i jedan dvoiposoban stan, pet jednosobnih, dva jednoiposobna i četiri garsonjre sa ukupno 1036 kvadratnih metara stambene površine.

Sredstva u iznosu od 967.000 maraka obezbijedili su resorni organi za stambeno zbrinjavanje izbjeglih i raseljenih lica i povratnika Republike Srpske i Federacije BiH uz izdašnu podršku međunarodne organizacije CEB po Sporazumu o saradnji u okviru realiozacije projekta BiH6 o stambenom zbrinjavanju u okviru Regionalnog stambenog programa, a opština Rogatica obezbijedila je lokacxiju sa pratećom infrastrukturom – struja, kanalizacija, voda i drugo.

Kako reče Nikolina Lizdek, rukovodilac radilišta, radovi idu prema utvrđenoj dinamici. Najveći dio grubih radova već je urađen ili se privodi kraju. U toku je izrada pregradnih zidova, električarski radovi, izrada krovne konsrtrukcije i slijedi pokrivanje zgrade, a onda se prelazi na „fini“ dio radova i uređenje okoliša. To nam daje za pravo da se nadmo, ukolko naravno ne bude nekih nepredviđenih okolnosti, da ćemo kraj radova dočekati prije ugovorenog roka od godinu dana.