Raste zgrada za izbjeglice i povratnike

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 19. jula 2021. 058.ba

Ovih dana u Rogatici

ROGATICA – Na prostoru bivše stočne pijace u naselju Gračanica u Rogatici uveliko raste trosprtnica koja se gradi za zbrinjavanje izbjeglih i raseljnih lica i povratnika u ovu opštinu.

Izgradnju, na tendru, dobilo je DOO „Konstruktor“ iz Foče koji se obavezao da će radove obaviti i ključeve u bravu predati u roku od godinu dana, počev od 4. marta kada je izvođač radova preuzeo lokaciju i potrebnu dokumentaciju.

Prema projektnoj dokumentaciji, zgrada je veličine 22×14 metara sa prizemljem i tri sprata u kojim je 15 stambnih jedinica od kojih su tri dvosobna i jedan dvoiposoban stan, pet jednosobnih, dva jednoiposobna i četiri garsonjre sa ukupno 1036 kvadratnih metara stambene površine.

Sredstva u iznosu od 967.000 maraka obezbijedili su resorni organi za stambeno zbrinjavanje izbjeglih i raseljenih lica i povratnika Republike Srpske i Federacije BiH uz izdašnu podršku međunarodne organizacije CEB po Sporazumu o saradnji u okviru realiozacije projekta BiH6 o stambenom zbrinjavanju u okviru Regionalnog stambenog programa, a opština Rogatica obezbijedila je lokacxiju sa pratećom infrastrukturom – struja, kanalizacija, voda i drugo.

Kako reče Nikolina Lizdek, rukovodilac radilišta, radovi idu prema utvrđenoj dinamici. Najveći dio grubih radova već je urađen ili se privodi kraju. U toku je izrada pregradnih zidova, električarski radovi, izrada krovne konsrtrukcije i slijedi pokrivanje zgrade, a onda se prelazi na „fini“ dio radova i uređenje okoliša. To nam daje za pravo da se nadmo, ukolko naravno ne bude nekih nepredviđenih okolnosti, da ćemo kraj radova dočekati prije ugovorenog roka od godinu dana.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.