Okončani Preobraženjski dani u Rogatici

19.08.2021.

SKROMNO I DOSTOJANSTVENO

ROGATICA – Svečanom sjednicom Skupštine opštine, bez ikakve pompe i dodjele priznanja, u Rogatici su okončne višednevne manifestacije posvećene krsnoj slavi i Danu opštine Preobraženju Gospodnjem.

Na danas održanoj svečanoj sjednici, koja se nije mnogo razlikovala od običnih, radnih, govorio je načelnik opštine Milorad Jagodić koji je tim povodom rekao da su u periodu između dva dana opštine i pored pandemije virusa korona pronađene mogućnosti da se dovrše neki stari i započnu novi projekti koji su unijeli malo vedrine tokom najtežih mjeseci borbe sa korona virusom.

U potpunosti, naglasio je on, obnovili smo dječiji vrtić „Bambi“ i najvećim dijelom objekte osnovne i srednje škole i koje ulažemo i dalje. Za mlade, kao naš najvažniji resurs, povećali smo izdvjanja za stimulkisanje nataliteta i liječenje stereiliteta. Stipendije je dobilo svih 152 naših studenata,koliko ih se i prijavilo, a većem broju svršenih studenata zahvaljujući podršci Zavoda za zapošljavanje omogućili smo odrađivanje pripravničkog staža. Dosta smo učinili i na poboljšanju komunalne i druge infrastrukture i u gradu i po selima. Sve ovo biće još bolje jer su u toku izmjene urbanističkog i regulacionog plana opštine i same Rogatice gdje se planira izgradnja niza individualnih i kolektivnih stambenih i ostalih privrednih i drugih objekata, kojim želimo olakšati i uljepšati život naših građna. Tu je i zaokruživanje izgradnje sportske dvorane i tartan staze na Sportsko-rekreativnom centru „9. Januar“ i drugih objekta, rekao je još Jagodić.

Poslije svečane sjednice slavlje se nastavilo u i pred hramom Svete Trojice gdje je nakon bogosluženja i svečane litije obavljeno lomljenje slavskog kolača i tradficionalni slavski ručak, a narodno veselje po običaju trajaće do kasno u noć.