Požari u Čajniču

18. avgusta 2021. 058.ba

ČAJNIČE – U prethodnih 48h na teritoriji opštine Čajniče vatrogasci su morali da se bore sa čak pet požara.

„U reonu Zakalja nam je prijavljen prvi požar. U saradnji sa ljudima iz šumarstva smo uspjeli da ga zaustavimo. Nakon toga je prijavljen požar na tegljaču Š.G. „Vučevica“ u mjestu Trojan. Postojala je opasnost da se požar proširi na šumu, ali našom brzom intervencijom uz pomoć slučajnih prolaznika to je spriječeno iako je tegljač potpuno uništen. Taj slučaj dalje da preuzme policija. Treći požar se desio na putnoj komunikaciji Goražde-Čajniče u reonu Kozare. Postoji sumnja da je on možda namjerno izazvan.“, rekao nam je Momir Tošić komandir Vatrogasne jedinice, te apelovao na građane da paze šta rade jer sušni je period.

Ubrzo nakon ove izjave oko Kozare su se desila još dva požara.

Kontaktirali smo portparola Policijske uprave Foča Svjetlanu Govedaricu u vezi požara na tegljaču.

Izdala nam je zvanično saopštenje:

„Policijskoj stanici Čajniče 17.08.2021.godine prijavljeno je da je došlo do požara na radnoj mašini na radilištu šumskog gazdinstva „Vučevica“ u Čajniču. Požar je lokalizovan od strane pripadnika vatrogasne jedinice Čajniče, a na lice mjesta izašli su policijski službenici Policijske stanice Čajniče zajedno sa inspektorom za eksplozivne materije i poslove zaštite koji su izvršili uviđaj na licu mjesta. O događaju je obavješten dežurni tužilac nadležnog tužilaštva. U toku je rad na kompletiranju predmeta.“

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Dragan Kovačević

Iz Čajniča, rođen u Foči 1987, diplomirao u roku novinarstvo na Filozofskom Fakultetu Pale, stekao zvanje diplomirani novinar. Odličan u kreativnom pisanju.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Dragan Kovačević

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.