Preobraženjske svečanosti u Rogatici – Izabrani najljepši balkoni i dvorišta

15.08.2021.

ROGATICA – U nastavku manifestaciuja posvećenih krsnoj slavi i Danu opštine Rogatica Preobraženju Gospodnjem, danas poslije podne izvršeno je proglašenje vlasnika najljepših balkona i dvorišta na području opštine nakon konkursa koga je i ove godine po tradiciji provela Opštinska Turistička orgnizacija.

Na konkurs koji je trajao više od mjesec dana, javilo se 26 kandidata od čega 14 u kategoriuji najljepših balkona i 12 sa dvorištima, rekao je na prigodnoj svečanosti direktor Turističke organizacije Predrag Ujić.

Sve prijavljene na konkurs, dodao je Ujić, obišla je i fotografisala posebno formirana komisija i odabrala po tri najljepše u obje kategorije.

Najljepši balkon na području opštine ima Milana Đerić iz Rogatice i uz diplomu dobila je novčnu nagradu u u visini od 150 maraka. Drugi i treći balkon po ljepoti imaju Milica Krunić i Sandra Ćebić, obje iz Rogatice i ponijele su nagrade od 130, odnosno 100 maraka.

U kategoriji najljepših dvorišta bila je vrlo jaka konkurencija. Za najljepše, ipak, proglašeno je dvorište Slobodana Đurovića i on je ponio nagradu u visini od 150 maraka. Drugo mjesto i nagrada od 130 maraka pripala je dvorištu Momčila Bojata iz Lijeske kod Borika, a treće, uz nagradu od 100 maraka, dvorištu Rajke Radojičić iz Solakovića u MZ Kozići.

Birali su i posjetioci FB stranice Turističke organizacije i svoje glasove dali dvorištu Branke Sorak iz Guždelja u MZ Gučevo.

Povodom slavlja u Rogatici počela su i sportska takmičenja. Danas je otvoren trdicionalni teniski turnir. Okupio je 14 takmičara od čega po dva iz Foče i Istočnog Sarajeva, tri iz Sokoca, a ostalo su domaći takmičari. Igraće se svakog dana od 18 časova do 18. avgusta kada će se odigrati finalni susret i podijeliti nagrade najuspješnijim. Fond za nagrade u iznosu od 450 mraka obezbijedio je pokrovitelj turniura – Opštinska uprava, rekao je direktor Centra za kulturu i sport Slaviša Bojović.