Mladost ostala bez trenera – Kako dalje?

14.09.2021.

SUMORNI DANI FUDBALA U ROGATICI

ROGATICA – Ono što se očekivalo prije 10 do 15 dana, desilo se. Juče, 13. septembra, umjesto da dođe na redovni trening sa fudbalerima, trener u rogatičkom fudbalskom drugoligašu Mladost Dragan Jovanović, nije se pojavio ali je zato obavijestio upravu kluba i predsjdnika Radoša Zimonjića da podnosi neopozivu ostavku na funkciju trenera i šefa stručnog štaba.

Sve je počelo od trećeg kola i utakmice protiv „Sloge 2“ iz Donjeg Crljenova koju je podmlađena i jedva skrpljena Mladost izgubila sa u 75 godina postrojanja nikad zabilježenih 16:0. Loš rezultat nastavljen je i na „popravnom“ prošle subote u susretu sa Jedinstvom iz Brodca koju je Mladost zbog radova na njenom igrališđtu u Rogatici, igrala kao domaćin na igralištu Glasinca „Bare“ u Sokocu, i izgubila sa 2:5 i po svemu sudeći na duže se zakovala na začelju tabele Druge fudbalske lige istok.

Pošto se prelila čaša žuči, a ne videći ništa boljeg ni u budućnosti, trener i šef stručnog štaba Mladosti, nekada standardni prvotimac, sa trenrskom „B“ licencom, Dragan Jovanović, podnio je neopozivu ostavku uz obrazloženje da on ne može više voditi prvi tim iz niza objektivno-subjektivnih razloga.

Prije svega, reče on, sužen je igrački kadar i vrlo mali broj igrača na treninzima. Veći broj igrača zauzet je radnim obavezama van Rogatice, zbog čega na treninge ne dolaze skoro nikako. Samim tim oni su nesremni za utakmice, pa zbog toga i ne mogu davati ono što se od njih očekuje. Na treninge dolazi po 4 do 5 igrača a čitavu ekipu imamo samo kad treba da odigramo utakmicu. Iz omladinskog pogona nema igrača koji mogu bar donekle odgovoriti obavezama na prvenstvenim mečevima. Bilo je i odlazaka iz kluba. Podsjetiću otišao nam je golman Šehovac, Nikola Nešković, D. Obradović, Nerić… za koje nismo imali adekvatne zamjene.

Otuda, naglašava Jovanović, i ubjedljivi porazi u dva zadnja kola preko kojih se ne može prelaziti. Kao trener snosim punu odgovornost i iz moralnih razloga podnio sam ostavku uz napomenu da ću i dalje biti vjerni navijač Mladosti i boriti se za svoj klub i svoj grad. Valjda, tako i treba?!“

Sa odlaskom Dragana Jovanovića FK Mlaost i fudbal u Rogatici ostaju bez i jednog „školovanog“ i licencom za ovaj posao fudbalskog radnika. To, smatraju vjerni pratioci Mladosti, ne samo da vodi kraju aktuelni sastav ekipe, nego i kluba u cjelini, koji bi ove godine trebao da obilježi 75 godina postojanja, jer je formiran davne 1946. godine.

Predsjednik uprave Mladosti, takođe bivši prvotimac, Radoš Zimonjič, slaže se da je situacija vrlo teška i u neku ruku bezizlazna i da uprava poduzima mjere da se ona koliko-toliko prevaziđe. Prombem je što nemamo školovanih kadrova iz ove oblasti. Ove što imamo, imaju nerealne zahtjeve.

Nije problem, kazuje još on, do uprave nego u nedostatku fudbalera koji hoće i žele da igraju za Mladost, a uprava je sa svoje strane i razumjevanje Opštinske uprave na čelu sa načelnikom Miloradom Jagodićem, i pored niza teškoća, stvorila uslove da se ekipa može ravnopravno nositi sa većinom klubova u logi.

I u Centru za kulturu i sport, reče direktor Slaviša Bojović, ono što je u njihovoj mogućnosti takođe se uredno i na vrijeme izvršva prema fudbalskom klubu i tu nema zastoja i problema. Oni su, tamo, u i oko kluba.