Modernizacija sportskih terena u Rogatici – Korak do tartan staze

07.09.2021.

ROGATICA – Zahvaljujući prvoseptembarskim lijepim danima i dobrim pripremama, višemjesečni završni radovi na izradi moderne tartan staze oko glavnog fudbalskog igrališta u okviru Sportsko-rekreativnog centra „9. Januar“ u Rogatici, ušli su u završnu fazu. Sa jučerašnjim, 6. septembrom, reče načelnik opštine Milorad Jagodić, koji je u nastavku niza posjeta, ali ne prznih ruku, i sa saradnicima obišao radilište i radnike, a potvrđuje rukovodilac radova DOO „Bau tehnik lider“ iz Sarajeva. Vehid Adilović, na svih 5200 kvadratnih metara kolika će površina biti pod tartanom, urađen je osnovni elastični sloj staze debljine od 11 do 13 milimetara.

Već narednog dana, a to će reći od danas, 7. septembra, počela je izrada završnog habajućeg elastičnog sloja staze u crvenoj boji iza čega slijedi modeliranje i liniranje atletskih staza i ostalih borilišta kao „šlag na tortu“ pred predaju staze opštini, najviše za sedam-osam dana, kao investitoru cjelokupnih radova oko priprema i izrade tartan staze, u što je utrošeno skoro milion maraka, sa kojim se opština zadužila kod Investiciono-razvojne banke Republike Srpske.

Inače, staza će imati 6 atletskih staza po IAAF sertifikatu sa dva paralelna skočilišta za dalj i troskok. Tu je i skočilište za skok u vis, skok s motkom, dva bacališta kugle, diska, kladiva i koplja. Tu je i neizosttavna jama sa vodom za stipl džez i ostala prateća infrastrukrtura koja će zadovoljiti najveće zahtjeve pri održavanju svih atletskih manifestacija pa i svjetskog renomea, naglasio je Jagodić.

Tekst i foto: Sreten Mitrović