Na sportskom terenu u Miljevini postavljeni reflektori i tribine

26.09.2021.

FOČA – Naporima mladih iz Miljevine i Udruženja građana Miljevina na sportskom terenu Osnovne škole „Sveti Sava“ u ovom naselju postavljeni su reflektori.

Početna sredstva za izgradnju reflektora prikupljena su kroz projekat „Podrška mladima u lokalnim zajednicama BiH“, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije. Ostatak sredstava obezbijedila je Opština Foča, Vlada Republike Srpske, mini hidroelektrana iz Miljevine i drugi donatori.

„Akcija je proširena i izgradnjom šest pokretnih tribina, koje se pored ovog terena mogu koristiti i na drugim lokacijama. Pohvalio bih rad Udruženja građana Miljevina koje je osnovano ove godina a iza sebe ima niz akcija koje pozivaju na aktivizam mladih “, rekao je koordinator Međunarodne organizacije za migracije Mladen Mandić.

U Miljevini je, povodom izgradnje reflektora i tribina organizovan turnir u malom fudbalu, na kojem učestvuje 18 ekipa, a postavljanje reflektora omogućilo je da se mečevi igraju u večernjim časovima. „Postavljanje reflektora za mlade u Miljevini je veliki projekat. Mi i u narednom periodu planiramo aktivnosti koje će poboljšati život mladih u našoj mjesnoj zajednici“, rekao je predsjednik udruženja građana Miljevina Ranko Elez.

Turnir u malom fudbalu „Miljevina 2021“ otvorio je načelnik opštine Foča Milan Vukadinović koji je pohvalio aktivizam mladih u ovoj mjesnoj zajednici te istakao da je Opština sa zadovoljstvom podržala projekat izgradnje reflektora i tribina: „Podržali smo projekat izgradnje reflektora i tribina na igralištu u Miljevini. Pohvalio bih rad ovih mladih ljudi i Udruženja, a opština će se truditi da i u narednom periodu podržava slične projekte za koje budu aplicirali“, rekao je Vkadinović.

Turnir u malom fudbalu „Miljevina 2021“ počeo je u četvrtak, a polufinalne utakmice i finali odigraće se u nedelju u večernjem terminu.