Osnovna škola sa tri, a u srednjškolskom centru pet novih odjeljenja

01.09.2021.

UZ POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE U ROGATICI

ROGATICA – Nova školska godina uspješno je počela i u Rogatici. Uz podmlađenu zgradu Osnovne škole „Sveti Sava“ prvačiće i njihove roditelje dočekali su zaposleni u školi i kolege iz starijih razreda prigodnim programom, a srećan početak osnovnog obrazovanja, da budu zdravo i veselo i da budu dobri đaci, poželjeli su pedagog u školi Dijana Gojković i direktor Milomir Draganić.

Načelnik opštine Milorad Jagodić, uz čestitke prvačićima na polasku u školu, simbolično preko prvačića Damjana Abazovića uručio je besplatne udžbenike za svih 75 prvačića, kojih je za 10 više nego što ih je bilo na početku prošle školske godine, od kojih je 71 u centralnoj školi u Rogatici, od kojih je formirano tri odjeljenja sa kojim će raditi učiteljice – Snežana Pijevčević, Tanja Karača i Nataša Miladinović. Tri prvačića dobilo je područno odjljenje na Borikama i jednog Brankovići.

Uz prvačiće besplatne udžbenike, koje je obezbijedila Vlada Republike Srpske, dobili su i svi učenici zaključno sa četvrtim razredom, a u ostalim razredima iz porodica sa troje i četvoro djece.

Načelnik opštine Milorad Jagodić za sve prvačiće obezbijedio je sav potrebni školski pribor od olovaka i gumica do pernica, bojanki i linijara.

I u Srednjoškolskom centru, gdje je takođe tokom godine vršeno podmlađivanje oređenih dijelova zgrda, danas je počela nova školska godina. U klupe prvih razreda, reče dirktorka Žaklina Lelek, sjela su 102 učenika, od kojih dva odjeljenja gimnazije – opšti smjer i društveno-jezički, i po jedno odjeljenje carinskih i poslovno-informatičkih tehničara, i jedno odjeljenje trećeg stepena elektromontera.

Za početak nastava će se odvijati sa časovima od 45 minuta uz primjenu svih propisanih epidemioloških mjera zaštite od virusa korona.