Večeras koncert Dženana Lončarevića, sutra “Osvajača”

07.09.2021.

FOČA – Na platou Akva parka “Ušće” u Foči večeras će koncert održati pop-folk pjevač iz Srbije Dženan Lončarević, a biće to prvi od dva besplatna koncerta, koje lokalna uprava organizuje u okviru projekta prekogranične saradnje sa crnogorskom opštinom Plužine “Turizam, adrenalin i rafting avantura – TARA”.

Na istom mjestu, publiku će sutra zabavljati kragujevački bend “Osvajači”, a na oba koncerta kao predgrupa nastupiće bend “Vesele osamdesete”, takođe, iz Kragujevca.

Koncert će početi u 21.00 čas.

Službenik opštine Foča Igor Ćurčić kaže da je nakon Plužina, gdje su organizovani koncerti “Galije” i Miroslava Ilića, na redu i slična zabava u Foči.

“Bilo je planirano i najavljeno da drugi dan nastupi grupa “Kerber”, ali se pola članova benda razboljelo, pa će ih zamijeniti “Osvajači”, takođe poznat i dobar bend. Dobri su izvođači, čini se da će nas i vrijeme poslužiti, ulaz je besplatan i očekujemo dobar provod ovdje na bazenima”, kaže Ćurčić.

On je podsjetio da Dženan Lončarević u Foči nastupa drugi put, nakon koncerta u Sportskoj dvorani prije četiri godine povodom Dana opštine.

“To je bio jedan od najboljih i najposjećenijih koncerata u Foči. Dženan Lončarević tada se oduševio što naša omladina poznaje rokenrol, a on je u duši roker, voli da svira rokenrol, pa je koncert sa dva sata produžio na tri i po sata. Poslije “Riblje čorbe”, to je u zadnjih deset godina bio najposjećeniji koncert u Foči”, istakao je Ćurčić.

Glavni cilj projekta prekogranične saradnje “Turizam, adrenalin i rafting avantura – TARA”, koji realizuju opštine Foča i Plužine, je razvoj i promovisanje prekograničnog područja dvije lokalne zajednice kao jedinstvene turističke destinacije za aktivni odmor.

Riječ je o drugom zajedničkom projektu Foče i Plužina koji se bazira na raftingu Tarom kao zajedničkom turističkom proizvodu, ali i na razvoju drugih vidova adrenalinskog turizma, a prateći sadržaj projekta je organizacija muzičkih i sportskih događaja.