Hidroelektrana Višegrad očistila sav plutajući otpad na Drini

SRNA - Jovana Borovčanin - 05. novembra 2021. 058.ba

VIŠEGRAD – Direktor preduzeća „Hidroelektrane na Drini“ Nedeljko Perišić rekao je danas da je ovo preduzeće očistilo oko 16.000 kubika plutajućeg otpada koji je u toku godine dospio na lančanicu nedaleko od same hidroelektrane.

„Izgradili smo novu lančanicu čime smo spriječili dolazak novog smeća na profil brane hidroelektrane. Radnici hidroelektrane su očistili smeće, a izuzetnu zahvalnost dugujemo `Elektroprivredi Srbije` koja je sa dva ugovora znatno pomogla u rješavanju plutajućeg otpada“, rekao je Perišić.

On je istakao da su ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac i ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić upoznali zemlje okruženja iz kojih najvećim dijelom dolazi plutajući otpad.

„Pokrenute su određene aktivnosti kako bi se divlje deponije u gornjem toku rijeke Drine i njenih pritoka što prije riješile“, naveo je Perišić.

Prema njegovim riječima, Hidroelektrana Višegrad je isplatila više od 5,5 miliona KM koncesione naknade za četiri opštine u Republici Srpskoj i gradu Goraždu.

„Na bazi dobrog poslovanja `Hidroelektrana Višegrad` je uplatila sredstva za koncesionu naknadu, a ta sredstva su predviđena za infrastrukturne i projekte zapošljavanja u ovim opštinama“, napomenuo je Perišić.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.