I borci Rogatice proslavili krsnu slavu Mitrovdan

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 08. novembra 2021. 058.ba

ROGATICA – U Spomen kapeli, koja riječju i fotografijama čuva sjećanje na 284 poginula borca u posljednjem Odbrambno-otadžbinskom ratu, u organizaciji Opšinske boračke organizacije Rogtica poslavljena je krsna slava ove organizacije – Mitrovdan.

Svečanosti je prisustvovao znatan broj bivših boraca, članova porodica poginulih boraca i žrtva rata, predstavnika Opštinske uprave na čelu sa načelnikom Miloradom Jagodićm i predsjdnikom Skupštine opštine Ninoslavom Prelićem, i jedan broj predstavnika privrednmih kolektiva i društvno-političkih i drugih organizacija. Slavsku molitvu obavili su sveštenici rogatičke crkve Svete Trojice u Rogatici Novica Ćebić i Zoran Jerinić, a zatim je,za razliku od dosadašnje prakse, umjesto pred Spomen-kapelom, u samoj kapeli obavljeno polaganje vijenca Opštine i Opštinske boračke organizacije. Obavljeno je i tradicionlno lomljnje slavskog kolača i uzela slavska prekadnja. Slavi u čast popijena je neizostavna čašica pića i potrošen zalogaj jela uz spontalne razgovore prikladne povodu, mjestu i vremenu u kome se slavlje održva.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.