I opština Rogatica dobila sredstva Vlade RS – Nastavlja se izgradnja sportske dvorane

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 10. novembra 2021. 058.ba

ROGATICA – Iz fonda sredstava koja je Vlada Republike Srpske obezbijedila i rasporedila za finansiranje infrastrukturnih projekata u lokalnim zajednicama dio će dobiti i opština Rogatica.

Radi se, reče načelnik opštine Milorad Jagodić, o 500.000 maraka namijenjenih za finansiranje nastavka radova na izgradnji sportske dvorane u okviru Sportsko-rekreativnog centra „9. januar“ za koju su već urađene temeljne stope i temeljne šolje u koje su usađeni nosači betonskh stubova za buduće vanjske i unutrašnje botonske obloge i krovnu konstrukciju, koje je, poslije provedene tenderske procedure, već uradila poznata kompanija u ovoj oblasti radova „Širbegović“ iz Gračanice.

Predračunska vrijednost ovog značajnog infrastrukturnog objekta predviđenog Strategijom lokalnog razvoja opšzine za period 2018-2027. godina, je 3,2 miliona maraka. Početnih 400.000 maraka obzbijedila je opština zaduženjem kod Investiciono-razvojne banke Republike Srpske i od novembra 2019. urađeni su značajni radovi.

Dvorana će biti veličine 70×30 metara sa gledalištem od 825 sjedišta. Na plohi predviđenoj za sportske aktivnosti nalaziće se tereni za košarku, rukomet, odbojku, dvoransku atletiku i mali fudbal sa pratećim prostorijama i ostalom infrastrukturom.

Da se, naglašava načelnik Jagodić, ne bi gubilo vrijeme, a i devalvirala sredstva, dat je nalog odgovornim službama u opštinskoj upravi da čim prije, uz konsultaciju struke, utvrde prioritetni radovi koji bi se mogli i morali odraditi sa dobijenim sredstvima Vlade Republike Srpske. Kad se do toga dođe, odmah će se ići na raspisivanje tendera za izvođača radova kako bi se sa početkom naredne građevinske sezone počelo sa izvođenjem radova uz nove aktivnosti za obezbijeđenje preostalog dijela sredstava za konačni završetak dvorane.

Znam, reče na kraju prvi čovjek opšinske uprave u Rogatici Milorad Jagodić da će to biti težak i trnovit posao, ali smo tu da idemo i radimo. Što je započeto mora se i završiti. Imamo za to dobrih i lijepih primjera.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.