Mitrovdan obilježen skromnije

08.11.2021.

VIŠEGRAD – Boračka organizacija opštine Višegrad obilježila je danas krsnu slavu Mitrovdan, a osim slavskog obreda, služeni su liturgija i parastos za poginule borce u Hramu Presvete Bogorodice, te položeni vijenci kod centralnog spomen-obilježja borcima poginulim odbrambeno-otadžbinskog rata.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Višegrad Svetozar Guzina rekao je da je Mitrovdan ove godine obilježen skromnije zbog pandemije virusa korona.

„Uprkos teškoj situaciji, Boračka organizacija je uradila mnogo za boračku populaciju u Višegradu. Predsjedništvo je donijelo odluku da svim borcima koji su bolovali od kovida 19 podijeli po 150 KM, a ove godine je renoviran i centralni spomenik borcima Vojske Republike Srpske“, naveo je Guzina.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević je u svoje ime i u ime opštine Višegrad čestitao svima koji proslavljaju Mitrovdan, sa željom da slave dugo.

„Ovo je dan kada se prisjećamo svih onih koji su živote dali za stvaranje Republike Srpske, svih boraca, ratnih invalida i svih koji su dali doprinos za stvaranje Republike Srpske. Ne smijemo zaboraviti dešavanja iz tih godina i ne smijemo dozvoliti da nam se tako nešto ponovi“, istakao je Đurević.