Odigrana tri meča između Vrela i Sutjeske

14. novembra 2021. 058.ba

ČAJNIČE – U okviru lige za mlađe kategorije PKO Romanija-Hercegovina danas su u Čajniču odigrana tri meča između domaćeg Vrela i Sutjeske iz Foče.

Prvo su igrali mlađi pioniri. Oni su izgubili 39:54. Najbolji u porazu su bili Pavle Prijović sa 25 i Viktor Tanović sa 8 poena.

Nakon njih su nastupili pioniri. Oni su odigrali prilično egal meč. I sitnice su odlučile pobjednika. Opet su slavili gosti. Ovaj put rezultat je bio 67:74. Najbolji kod naših dječaka su bili Radojica Kovač koji je ubacio 21, te Stefan Tupeša 18 i Vasilije Šubara 16 poena.

Poslednji na rasporedu bio je ujedno i najbolji meč. Čajnički juniori su slavili sa 81:74. Odlična partija dominantnog Vuka Šubare koji je ubacio čak 38 poena. Pratili su ga Milorad Milkanović sa 11, i vrhunsku igru u odbrani, te Mihailo Laković koji je ubacio 9 poena.

Meč viner ovog duela je bio Nikola Mašić koji je na samom kraju vezao nekoliko sjajnih poena uključujuči ključnu trojku i polaganje.

Želimo da naglasimo još jednu vrlo bitnu stvar, a to je problematično suđenje. Pitamo se je li cilj da djecu učimo pravim životnim i sportskim vrijednostima ili da ih od rane mladosti učimo da jači kači i da nije bitno koliko dobro igraš već ko ti sudi. I još jedno malo opažanje. Ovo je Evropa. Ovo je sport. Igra se do kraja do zadnje sekunde. Bez obzira koji je rezultat. To bi sudije naročito trebalo da znaju. Ovo nije Amerika da se ne ide na koš. Niko košarku ne gleda zbog pimplanja lopte do zvuka sirene već zbog koša više.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Dragan Kovačević

Iz Čajniča, rođen u Foči 1987, diplomirao u roku novinarstvo na Filozofskom Fakultetu Pale, stekao zvanje diplomirani novinar. Odličan u kreativnom pisanju.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Dragan Kovačević

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.