Rogatički odbornici na obuci

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 01. novembra 2021. 058.ba

ROGATICA – Realizujući projekat „Integrisani lokalni razvoj“ koga provodi Savez opština i gradova Republike Srpske“ uz podršku Vlade Švcajcarske i Razvojnog programa Ujedonjenih nacija (UNDP), u Rogatici je održana seminarska obuka odbornika aktuelnog saziva Skupštine opštine na temu „Upravljanje lokalnim razvojem“.

Cilj seminara, rekla je Sanja Krunić, koja je kao predavač ispred Saveza opština i gradova RS, vodila obuku, je da se odbornici upoznaju sa ključnim aspaktima upravljanja lokalnim razvojem i sa odredbama nedavno donesenog Zakona o stratškom planiranju i ulozi skupštine opštine i njenih radnih tijela u upravljanju lokalnim razvojem.

Posebna pažnja bila je posvećena primjeni pratećih alata koji mogu biti od pomoći pri donošenju, nadgledanju i sprovođenju strateških planovba u lokalnoj zajednici.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.