Tartan staza čeka takmičare

26.11.2021.

Ovih dana u Rogatici

ROGATICA – Nakon višemjesečnih povremenih radova AD „Romanijaputevi“, kao glavni izvođač sa grupom podizvođača, privelo je kraju radove na izradi i opremanju tartan staze oko glavnog fudbalskog igrališta u okviru Sportsko-rekreativnog centra „9. Januar“ u Rogatici.

Svi radovi su završeni na 5200 kvadratnih metara, kolika je površina staze sa elastičnim slojem debljine 11 do 13 milimetara obojenim u crvenu boju.

Pošto kraj djelo krasi, ovdje je to modeliranje i liniranje šest atletskih staza na objektu u kome su još borilišta za skok u vis,dalj i troskok, bacanje diska, kladiva i kopljka. Tu je i jama sa vodom za stipl džez i ostala prateća infrastruktura koju treba da ima jedan moderan objekat ove vrste za održavanje svih atletskih manifestacija koje već mogu početi, rekoše u Centru za sport i kuluru „Radenko Mišević“ koji će gazdovati cjelokupnim sportskim centrom, pa i tartan stazom za čiju izradu je utrošeno 950.000 maraka sa kojim se zadužila opština Rogatica kod Investiciono-razvojne banke Republike.

Sportsko-rekreativni centar u Rogatici u cjelini gledano postao je tako jedan od najboljih i najfunkcionalnijih objekata ove vrste u regiji sa otvorenom kapijom za sve zainteresovane sportiste i sportske kolektive za treninge i pripreme pred zvaničnija takmičenja od velikog i malog fudbala, preko košarke, odbojke na suvom i na pijesku, atletike i čak do plivanja u modernom bazenu za kupanje koji je prve kupače primio polovinom prošle 2020. godine.