Učenicima predstavljeno stvaralaštvo lokalnih književnika

SRNA - Jovana Borovčanin - 30. novembra 2021. 058.ba

VIŠEGRAD – Prosvjetni radnici Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Višegradu organizovali su danas radionicu za učenike u okviru koje je predstavljeno stvaralaštvo lokalnih književnika koji pišu za djecu radi popularizacije čitanja.

Nastavnik engleskog jezika Snežana Jevđić rekla je da su nastavnici, učitelji i drugi zaposleni u ovoj obrazovnoj ustanovi tokom protekle sedmice zajedno sa učenicima na razne načine i kroz brojne aktivnosti obilježavali „Dan čitanja“.

„Pravili smo panoe, kako u centralnoj školi tako i u područnim odjeljenjima, gdje su promovisani naši književnici, određeni naslovi, omiljene knjige učenika“, navela je Jevđić, dodajući da školska biblioteka svakog mjeseca ima akciju preporuke knjige.

Ona je istakla da su i za prvačiće obezbijeđene aktivnosti gdje učenici viših razreda čitaju za njih bajke, pjesmice i zanimljivosti, kako bi i najmlađi učenici bili obuhvaćeni ovom akcijom kojom se promoviše značaj čitanja.

„Dani čitanja u Srpskoj“ organizuju se prvi put u okviru kampanje „Čitajmo zajedno“ Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, kao stalna aktivnost radi popularizacije čitanja, književnosti i književnika, te izgradnje književne publike.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.