Vakcinacija u Rogatici – Na raspolaganju i treća, buster, doza

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 13. novembra 2021. 058.ba

ROGATICA – Virus „kovid 19“ u Rogatici i dalje radi. Doktor Siniša Milješić koji je kao direktor Doma zdravlja „Dr Zoran Mitrović“ u prvom ešalonu borbe protiv ove pošasti koja, sve se više potvrđuje, ne kosi samo starije i bolesne od drugih bolesti, nego napada i mlađe, pa i djecu u osnovnim školama, reče da skoro ne prođe ni jedan dan a da u Dom zdravlja ne dođe neko, pa i više njih, sa temperaturom ili drugim siptomom na virus korona i ne dobiju raspoloživi lijek i vrate kući sa savjetom kako se oduprijeti bolesti uz primjenu i ostalih epidemioloških mjera pod nadzorom medicinskih radnika.

Pošto je vakcinacija najbolji i zasad najefikasniji lijek protiv virusa korona, stalni je apel na potrebi vakcinacije. Doktor Milješić reče da je do sada samo u Domu zdravlja, u kome su vrta za vakcinaiju stalno otvorena, prvom vakcinom vakcinisano 2440 uglavnom starijih ljudi i žena. Od tog broja vakcinu Sputnjik V primilo je 434 osobe, „fajzer“ 389, sinofarm 1345, sinovak 50 i astra-zeneka 222 pacijenta.

Što se tiče druge doze, odnosno revakcine, do sada primilo ju je 2176 Rogatičana. I ovdje „vode“ oni koji su vakcinisani sa vakcinom sinofarm – 1250, sputnjik V 395, fajzer 367 i astra-zeneka 214.

Na tome se nije stalo. Doktor Milješić naglasi da je počela vakcinacija i sa trećom, buster, dozom. Iz Doma zdravlja prema spiskovima prve i druge vakcine pozivaju se grđani da dođu po treću dozu. Na raspolaganju su vakcine koje su došle od Instituta za javno zdravstvo Srpske, pa, na primjer, umjesto kineske sinavak dajemo rusku sputnjik V itd, kazuje doktor Milješić, kome čestitke za novi 4-godišnji mandat na poslovima dirktora Doma zdravlja, na koju je imanovan na posljednjoj sjednici Skupštine opštine. .

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.