Iz Srpskog atletskog kluba „Rogatica“ – Andreju Ćebić zlato i srebro

Tekst: Sreten Mitrović, Foto: Dejan Mićević - 31. decembra 2021. 058.ba

ROGATICA – Andrej Ćebić, član Srpskog atletskog kluba „Rogatica“ nastavlja sa nizanjem sjajnih rezultata i osvajanjem medalja. Posljednju, zlatnu i srebrenu, donio je iz Beograda sa Međunarodog Partizanovog atletskog mitinga šampiona, koji je održan prošlog vikenda.

Zlatnu medalju osvojio je u njemu omiljenoj disciplini – skok u dalj, koju upražnjava već skoro pet godina. U veoma jakoj konkurenciji skočio je 5,85 metara i sa ličnim rekordom ponio zlatnu medalju uz najavu da njegovi dani tek dolaze, jer se radi o starijem pioniru rođenom 2006. godine, inače učeniku prvog razreda gimnazije Srednjoškolskog centra „9. januar“ u Rogatici.

Uz zlato u skoku u dalj, kazuje njegov trener Dejan Mićević, Andrej se na mitingu u Beogradu okitio i srebrenom medaljom. Bio je drugi u trci na 60 metara sa rezultatom 7,7 sekundi. Mićević reče da mu je zlato izmaklo za samo jednu sekundu za koliko je imao takmičar koji je osvojio zlatnu medalju.

Sa uspjehom na Partizanovom mitingu, Andrej je okončao ovu veoma uspješnu takmičarsku godinu u kojoj je uzeo učešća na više međuklupskih, republičkih i državnih takmičenja, a po odabiru Ministarstva za porodicu, omladinu i sport u Vladi Srpske, zajedno sa klupskom kolegicom Magdalenom Ilić učestvovao je na svjetskom školskom atletskom prvenstvu koje je održano u Beogradu od 11. do 19.septembra, Andrej se takmičio u svojoj disciplini skok u dalj i sa 5,65 metara osvojio treće mjesto i bronznu medalju. Trčao je i u štafeti 4×100 i zauzeo zavidno četvrto mjesto. I Magdalena je sa ovog takmičenja došla sa bronzanom medaljom u skoku u vis.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.