Iz Turističke organizacije u Rogatici – I ove zime skijanje na Jahorini

Tekst: Sreten Mitrović, Foto: Turistička organizacija opštine Rogatica - 08. decembra 2021. 058.ba

ROGATICA – Na samom kraju prošlogodišnje skijaške sezone Turistička organizacija u Rogatici i Centar za kulturu i sport uz finansijsku podršku opštine u dogovoru sa menadžmentom Olimpijskog centra na Jahorini organizovali su odlazak školske djece i omladine iz Rogatice na besplatno skijanje na trenima olimpijske ljepotice Jahorine.

Iz tog dogovora, i pored velikom interesa djece i njihovih roditelja, zbog pandemije virusa korone realizovan je samo jedan odlazak na Jahorinu. Zato je ostala nada i načelan dogovor da se sa novom ovozimskom sezonom saradnja nastavi i kako reče direktor Turističke organizaije Predrag Ujić i trenutno su u toku dvostrane aktivnosti.

Na jednoj strani radi se na uspostavljanju saradnje sa Olimpijskim centrom radi obezbjeđenja termina za dolazak na Jahorinu radi besplatnog skijanja i na drugoj animiranje djece za skijanje i obezbjeđenje novčanih sredstava za plaćanje neophodnih troškova.

Prvi rezultati na oba polja su zadovoljavajući naglasio je Ujić. Ugovor sa Olimpijskim centrom je potpisan, ali nažalost zbog prebukiranosti Jahorine i mjera protiv „kovida 19“ veliko je pitanje da li će se i jedan vikend u decembru, a pogotovo uz novogodišnje prznike, moći iskoristiti. Ali, zato, kad nastupi zimsko školsko ferije, kapije Jahorine biće nam širom otvorene svakog radnog dana i mi ćemo to, uz podršku opštine koja nije u pitanju, pokušati da maksimalnmo iskoristimo i da što veći broj naše djece ode na skijanje i doživi zimske čarolije Jahorine.

Plan je da se ide jednim autobusom, a u dogovoru sa vođom puta, moći će se koristiti i privatni prevoz, ali će biti zajednički izlazak na skijalište. Na djeci i roditeljima je da obezbijede vlastitu opremu ili će je, uz naknadu, koristiti iznajmljivanjem sa depoa Olimpijskog centra.

Kad je riječ o skijanju djece, a zašto ne i odraslih, ne bi bilo loše da se podrži prijedlog ljubitelja ove dokone zanimacije da se negdje u blizini Rogatice nađe pogodna osojna strana i na njoj uradi skijaška staza.

Tome bi, naravno, trebalo da prethodi dobro urađen projekat i aplikacija „paralijama“ za nabavku opreme u kojoj bi u najmanju ruku bio i bebi ski lift i imali vlastito što je trajnije. Samo na takav način omogućili bi masovnije bavljnje ski sportom koga bi mogli upražnjavati i oni malo praznijeg džepa i skromiijeg skijaškog znanja i vještina.

Na ovaj način stekli bi se i uslovi da se u okviru velike porodice Sportskog društva „Mladost“ formira nova sekcija, a možda i klub, i imali nešto što nemaju mnogo veća i finansijski jača mjesta u okolini i šire.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.