Novogodišnje druženje i vakcinacija potiv gripa

31.12.2021.

IZ DOMA ZA STARIJA LICA „SUNCE“ U ROGATICI

ROGATICA – U rogatičkom domu za starija lica „Sunce“ menandžment i ostalo osoblje poduzimaju sve da svaki veći i značajniji praznik na prigodan način približe svojim štićenicima. Tako je i za predstojeću Novu 2022. godinu.

Upriličeno je tradicionalno druženje koje je, uz primjenu maksimalnih mjera protiv virusa korona, čašicu piće, čaj i kafu, sezonsko voće i domaće kolače, začinjeno igrom, pjesmom i opuštenim veseljem kojem su poseban „štimung“ dali i sami štićenici Doma za koje se čak nije ni znalo da u njima „čuči“ skriveni talenat koga su prigušile godine trećeg životnog doba i odvajanje od svog porodičnog ambijenta i najmilijih.

Na opšte zadovoljstvo prisutnih probudili su ga uz prazničnu atmosferu koja je umngome podsjećala na pravu kućnu i porodičnu za kojom čeznu srca većine od blizu 80 štićnika koliko ih je trenutno okupila ova humanitarno – socijalna ustanova koja danonoćno bdije nad njihovim zdravljem.

Zahvaljujući tome ni pandemija „kovida 19“ ovdje nije imala veći učinak. Po svemu sudeći, neće imati šanse ni sezonska gripa protiv koje je ovih dana izvršena masovna vakcinacija većine štićenika i zaposlenih radnika. Vakcinu je obezbijedio Institut za javno zdravstve Srpske, a sam čin vakcinacije obavili su radnici doma pod stručnim nadzorom ljekara iz ovdašnjeg Doma zdravlja „Dr Zoran Mitrović“, reče direktor „Sunca“ Radomir Ćućula, koji je još jednom poželio srećnu Novu godinu i puno zdravlja štićnicima „svoga“ Doma i svim najbližim članovima rodbine štićenika koji trenutno borave u Domu ili planiraju da eventualno dođu pod krov „Sunca“ čija vrata su za sve, osim pandemije virusa korona, stalno otvorena.