Rogatički košarkaši nisu sila nego „velesila“

06.12.2021.

ROGATICA – Kada je u okviru četvrtog kola Prve košarkaške lige Republike Srpske, koje je odigrano uz vikend 6. i 7. novembra, ekipe KK Rogatica na domaćem terenu pobijedila solidnu ekipu Student Igokea sa 77:67 „izvještaj“ smo naslovili „Silni rogatički košarkaši“.

Ovoga puta, javljanje sa utakmice osmog kola, ono „silni“ zamijenjujemo sa riječju „velesilni“.

S razlogom jer su u prošlom, sedmom, kolu u derbiju lige, pobijedili Budućnost NB na njenom terenu sa rezultatom 74:67 i došli na drugo mjesto prvenstvene tabele, uz bok Slavije iz Istočnog Sarajeva, na kome su ostali samo sedam dana, jer su sinoć, 5. decembra, na domaćem terenu u pravoj prvenstvenoj utakmici pobijedili mladu i perspektivnu ekipu Akademija Borac BL sa ne baš ubjedljivih 66:58 (22:12, 18:16, 14:15, 12:15).

Iako su bili znatno oslabljeni neigranjem, zbog povreda i odlaska na fakultete, nekoliko standardnih prvotimaca, ekipa Rogatice uz „dirigentsku palicu“ trenera Dragana Kojića i maksimalno angažovanje svakog pojedinca predviđenih kapitenom Nemanjom Okiljević, gostima je dozvolila da samo jednom povedu i to kod rezultata 4:6. Sve ostalo je bilo na strani domaćina. Tako, primjera radi, u 7 minutu prve četvrtine bilo je 15:12, a ova četvrt završena je sa 21:12.

Ili, u drugoj četvrtini, u 16. minutu rezultat je bio 29:20, u 19. minutu 38:26 i na kraju ovog perioda 40:28.

Treća četvrtina završena je sa 54:43, a na kraju utakmice na semaforu ostalo je 66:58 za veliko slavlje igrača i više desetina njihovih simpatizera, uglavnom mladih Rogatičana koji su zdušno pozdravljali svaki postignuti koš domaće ekipe, koja je ovom pobjedom zasjela na tron Prve lige Republike Srpske u kojoj je još 11 klubova neuporedivo boljih materijalnih i kadrovskih mogućnosti, i kako rekoše kapiten Nemanja Okiljević i trener Dragan Kojić uz nadu da, iako su ostala da se odigraju još tri kola, pa i utakmica sa komšijama iz Glasinca sa Sokoca, tu i prezime uz, naravno, brigu kakvu o klubu vodi predsjednik Ljubiša Racković i dosadašnje razumjevanje i podršku načelnika opštine Milorada Jagodića.

Uz kapitena Nemanju Okiljevića, koji je postigao 17 koševa, na ovoj utakmici igrali su još: Stefan Okiljević 17, Luka Radmilović 10, Dejan Ivković 5, Nikola Pilindavić 4, Miroslav Milidrag 8, Bojan Puhalac 5, Božidar Balčaković, Ivan Nikolić, Mile Racković, Marko Pušonja, Marko Mrkajić.