Bolji uslovi za vodosnadbijevanje Rogatičana – Investicija teška 100.000 maraka

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 18. januara 2022. 058.ba

ROGATICA – Najveći dio stnovnika Rogatice i prigradskih naselja vodom za piće i sve ostale potrebe snadbijeva se iz vodovoda Ziličina – Rogatica koja se akumulira u pumpnoj stanici „grad“, koja se nalazi u gornjem dijelu grada u susjedstvu Doma zdravlje i Doma za starija lica „Sunce“ i kruga ŠG „Sjemeć“, odakle se distribuira diljem Rogatice osim dijela Donjeg Polja, „Rudog“ i drugih dijelova na jugu i jugoistoku Rogatice koja se većim dijelom snadbijevaju sa vodovodom izvorišta Seljani, a neki i Pašić Kula.

Do sada je pumpna stanica „Grad“ danonoćno radila sa dvije namjenske vodovodne pumpe snage od po 40 kilovata što je dovodilo do čestih ispada iz mreže i kvarova sa prekidima u u isporuci vode posebno u stambenim zgradama sa visočijom spratnošću i naselja na visočijim lokacijama poput Đurinog brijega, Ptičijaka i Dolova…

Zbog toga su odgovorni u Opštinskoj upravi i Javnom preduzeću „Vrela Seljani“, koje se brine o vodosnadbijevanju, u cilju poboljšanja stanja iskoristili projekat Investiciono-razvojne banke (IRB) Republike Srpske i nabavili još jednu, treću, pumpu za vodu u glavnoj pumpnoj stanici i gradu.

Radi se, reče direktor „Vrela Seljani“ Aleksandar Vukojičić, o novoj pumpi sa frekventnim regulatorom jačine 40 kilovata sa kojom smo kompletirali cjelokupono pumpno postrojenje u gradu sa ukupno 120 kilovata i ona je sada potpuno pogonski osposobljena za normalno i kontinuirano snadbijevanje vodom Rogatice i okolnih naselja na duži period i sa znatno većim brojem stanovnika nego što ih trenutno broji.

Vrijednost nove pumpe sa potrebnom opremom je oko 25.000 maraka i ona je dio paketa od 100.000 maraka koliko smo „povukli“ od IRB Srpska i kupili višenamjensko vozilo marke „reno“ i mašinu za siječenje asfalta pri otklanjanju kvarova na vodovodnoj mreži tokom prošle, 2021. godine, dodao je još Vukojičić.

I ovdje naglasio je Vukojičić, značajnu ulogu odigrala je Opštinska uprava na čelu sa načelnikom Miloradom Jagodićem kojim menadžment i zaposleni u „Vrelu Seljani“ izražava veliku zahvalnost. Pomogli su nam da u što većem stepenu ostvarimo željeni cilj – poboljšanje stanja oko vodosnadbijevanja građana i svih drugih potrošača posebno onih koji koriste vodu iz gradskog vodovoda sa izvorišta Ziličina.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.