Počeo 19. božićni turnir u malom fudbalu „Rogatica 2022“

11.01.2022.

NA OKUPU 19 EKIPA – JEDNA IZ SRBIJE

ROGATICA – Tradicionalni Božićni turnir u malom fudbalu „Rogatica 2022“ po 19 put otvoren je sinoć u sportskoj dvorani u Rogatici čiji je organizator Centar za kulturu „Radenko Mišević“ i pokrovitelj Opštinska uprava.

Pošto prošle godine, zbog virusa“kovid 19“, turnir nije održan, ove je okupio rekordnih 13 ekipa. Uz 7 domačih, iz Rogatice, tu su još dvije ekipe iz Višegrada i po jedna iz Novog Goražda, Sokoca i Pala, te jedna iz Čačka, radi koje turnir dobija i međunarodni karakter.

Za pet dana, koliko će trajati takmičenja, oni će se boriti za veliki pehar i novčane nagrade u visini od 1500 maraka za osvojeno prvo mjesto. Druga nagrada je 700 i treća 300 maraka. Titulu najuspješnijeg sa posljedna dva turnira brani ekipa „Stil namještaj“ iz Sokoca, koja je i na ovom turniru uspješno startovala pobijedivši ekipu „Aura osiguranje“ Rogatica sa visokih 8:1.

Evo i ostalih rezultata prvog kola koje je sinoć odigrano: Kafe konoba – Rekreativo 9:2, Aura osiguranje (Rogatica) – Deportivo (Pale) 0:6, Kafe upitnik (Rogatica) – Limo Čačak (Višegrad) 1:3, Novo Goražde – Joks (Rogatica) 6:1, Restoran Perković (Rogatica) – Laguna (Višegrad) 2:1, Crveni đavoli (Rogatica) – Klis kompani (Višegrad) 2:6, Kafe konoba (Rogatica) – Deportivo (Pale) 7:2.

I na ovom turniru, koji je jedna od manifestacija uz 30 godišnji jubilej Republike Srpske, a koji će se svečano zatvoriti na Srpsku Novu godinu, 14. januara, skromne nagrade dobiće najbolji strijelac i najuspješniji golman.