Potpisani ugovori o stipendiranju sa 133 studenta

SRNA - Jovana Borovčanin - 05. januara 2022. 058.ba

VIŠEGRAD – Direktor preduzeća „HE na Drini“ Višegrad Nedeljko Perišić potpisao je danas sa 133 studenta ugovore o stipendiranju za školsku 2021/2022. godinu.

Perišić je naveo da je prvobitno konkurs raspisan za 100 stipendija te da je od 157 prijavljenih stipendiju dobio 131 student koji ispunjava uslove, kao i đak generacije višegradske gimnazije iz prošle godine i jedan student – dijete preminulog radnika ovog kolektiva.

On je istakao da je to učinjeno zbog specifične situacije u vezi sa neusvajanjem opštinskog budžeta te imajući u vidu dobro poslovanje „HE na Drini“, navodeći da će za ovu namjenu preduzeće izdvojiti 133.000 KM.

Nikola Mitrinović iz Ljubinja, student treće godine Mašinstva u Beogradu, kaže da je za njega ova stipendija veoma značajna i predstavlja veliku pomoć.

Student četvrte godine Pravnog fakulteta u Beogradu Anastasija Inđić iz Višegrada rekla je da je ovo znak brige o studentima.

Vuk Šijaković – đak generacije višegradske gimnazije u prošloj godini, a sada student Računarskog fakulteta u Beogradu i stipendista Hidroelektrane, kaže da je veoma značajno da neko misli i o studentima iz malih mjesta.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.