FK Mladost Rogatica – Prozivka na onlajn način

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 17. februara 2022. 058.ba

ROGATICA – Vjerovatno što još nisu preboljeli nikad lošiju jesenji dio prvenstva u kome su osvojili samo 10 prvenstvenih bodova iz tri dobijena i jedne neriješeno odigrane utakmice sa katastrofalnim omjerom datih i primljenih golova (21:52) gdje je bio i poraz sa nikad zabilježenih 0:16, u rogatičkom fudbalskom drugoligašu Mladost, pripreme za proljećni nastavak prvenstva počele su bez uobičajene prozivke i govorancije od strane uprave i stručnog štaba – „gdje smo i šta nas čeka“.

Jednostavno, sve je dogovoreno on lajn način i u prostorije kluba na Sportsko-rekreativnom centru „9. Januar“ došao je jedan broj igrača koji su u jesenjem dijelu prvenstva igrali u prvom timu. Došao je, pogazivši riječ da više neće voditi prvi tim, i trener Dragan Jovanović i tako su bez ikakve pompe počele pripreme Mladosti, kluba sa tradicijom od preko 75 godina.

Što je tu je, reče Jovanović. Znamo kakva nam je bodovna, a posebno igračka situacija. Počeli smo pripreme sa pet-šest „starih“ igrača koji su još u Rogatici. Ostali ili su otišli za poslom ili na školovanje, a najmanje je promijenilo klub iako su im za bolji status vrta uvijek otvorena. Ono što je dobro, iz omladinskog pogona priključila nam se grupa mladih i sa njima sada najvše radimo, jer se nadamo da ćemo sa njima spremno dočekati nastavak prvenstva i izaći „na zelenu granu“ a to znači spasiti klub od raspada, zadržati i ostati u Drugoj ligi kao našem krajnjem dometu.

Pri tome, kazuje još Jovanović, najviše očekujemo od novih snaga. Uz jesenas u tim uvedene poletarce Duvnjaka, Marijanovića, L. Kojića i novajliju Furtulu, tu su opet iz omladinskog pogona mlađi Mihajilović, Jovanović, Marijanović, Kojić i Orašanin. Puno očekujemo i od povratnika u klub Đorđa Đurđević koji je „pečalbario“ u Janji i Radničkom iz Goražda. Dobro je i što je iz Sokoca došao da sa porodicom živi u Rogatici Bojan Lukić. Hoće i želi da i dalje igra, a radi se o vrijednom fudbaleru koji će uz svakodnevni trening biti znatno korisniji nego što je bio jesenas kada je bez odgovarajućih priprema dolazio iz Sokoca da samo odigra utakmicu pa i takav je bio među najboljim igračima Mladosti i postigao četiri gola.

Sve u svemu,zaključuje Jovanović, nadam se boljem proljeću od jeseni. U tome nam na ruku ide i tradicija, jer smo se ne rijetko i ranije „spašavali“ ispadanja iz lige. A u ostalom ni to ne bi bila tragedija. Jer, ostali smo sa malim fondom igrača, a materijalne prilike ne omogućavaju angažovanje boljih igrača iz okoline, glasno razmišlja najodgovorniji u Mladosti Dragan Jovanović koji ovih dana svo svoje slobvodno vrijeme provodi na glavnom i pomoćnom fudbalskom igralištu Sportsko-rekreatinog centra gdje pokušava da strvori tim kojim će prekinuti agoniju „velikog“ fudbala u Rogatici. Na tom putu kompletne pripreme provešće u Rogatici a u plenu mu je i odigravanje nekoliko kontrolnih utakmica sa ekipama iz susjedstva.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.