Novi uspjeh rogatičkih košarkaša – „Pale“ i komšije iz Višegrada

20.02.2022.

ROGATICA – Teže nego što se očekivalo pogotovo mjereći po trenutnom stanju na tabeli Prve košarkaške lige, košarkaši Rogatice zabilježili su još jednu pobjedu. U redovnom kolu sinoć su slavili nad komšijama iz Višegrada – Varda HE sa tijesnim rezultatom 67:58 u utakmici u kojoj su se igrači Varde predstavili u vrlo dobrom svjetlu iako su, činilo se, došli sa podmađenom ekipom, koja je dobro namučila domaće igrače koji su istina najvećim dijelo utakmice bili u stalnoj poenskoj prednosti osim prve četvrtine koju su gosti okončali u svoju korist sa 17:16.

Prva četvrtina bila je opomena domaćinu da ima posla sa solidnom ekipom koju je sa klupe vodio trener Ilija Vidaković i na parketu kapiten Nemanja Stanimirović, i već od početka druge dionice prešli su voćstvo da bi na poluvremenu rezultat bio 31:26 u njihovu korist.

U traćoj četvrtini domaći igrači su definitivno uzeli igru u svoje ruke i ovaj dio utakmice okončali su sa 10 koševa razlike u svoju korist. Poslije toga više se nije postavljalo pitanje pobjednika iako su se gosti hrabro držali zahvaljujući prije svega dobroj igri Bojana Bogdanovića koji je postigao 15 koševa. Pratio ga je kapiten Stanimirović sa 12 i Petar Panić sa 11 koševa. Još su pogađali Filip Mutapčić 9 puta, Lazar Milošević 6 i Darko Ostojić 5 puta.

Kod domaćina Miroslav Milidrag bio je igrač odluke sa 18 koševa. I na ovoj utakmici zapažen je bio kapiten Nemanja Okiljević sa 11 koševa. Toliko je postigao i Nikola Pilindavić. Osam koševa postigao je Stefan Okiljević i Dejan Ivković, šest Miloš Šušić i pet Dejan Puhalac.

Svi oni su toplo pozdravljeni od prisutne publike koja je cijele utakmice bila igrač više domaće ekipe skandirajući hoćemo pobjedu i šampioni, šampioni…

I zaista, ovom pobjedom ekipa Rogatice ostala je u samom vrhu prvenstvene tabele uz nadu da će tako i ostati i steći uslove da se u doigravanju sa prvih četiri ekipe bore za naslov najbolje u Republici Srpskoj.