Novi uspjeh rogatičkih košarkaša – Pobijeđena i Student Igokea (VIDEO)

14.02.2022.

STUDENT IGOKEA – ROGATICA
71 : 73
(18:16, 17:14, 20:23, 16:20)

ROGATICA – Rogatički košarkaši ne posustaju. U dramatičnoj utakmici neizvjesnoj do posljednjih sudijskih zvižduka sinoć su na njenom trenu u Aleksandrovcu pobijedili ekpu Student Igokea sa zasluženih 73:71.

Zasluga za ovu vrijednu pomena pobjedu, reče pomoćni trener Rogatičana Dragan Kojić, u kojoj su gosti u posljednja tri minuta četvrte dionice preuzeli primat i sa par novih koševa ne samo anulirali stalno voćstvo domaćina nego preokrenuli rezultat u svoju korist i zasluženo pobijedili mladu i ambicioznu ekipu studatana. Zasluga za to pripada cijloj ekipi gostiju, a posebno raspoloženom kapitenu Nemanji Okiljeviću koji je bio pravi vođa svoga tima i uz to ubacio 21 koš i uz 8 skokova i tri asistencije bio i najbolji igrač susreta.

Uz Nemanju Okiljevića i ovoga puta dobru partiju prižio je Miroslav Milidrag koji je uz takođe osam skokova i jednu asistenciju postigao 15 koševa, Miloš Šušić sa 11, Luka Radmilović 10 i Nikolka Pilindavić sa 9 ubačenih koševa.

Ovom pobjedom i pored poraza u prošlom kolu od Slavije u Istočnom Sarajevu, Rogatičani su ostali u vrhu tabele Prve košarkaške lige Republike Srpske sa velikim izgledom da tu i ostanu do kraja prvenstva iako im, zbog kadroskih i materijalnih prilika, nije cilj prvo mjesto i evntualni prelazak u Premijer ligu BiH.

Na ovoj utakmici ekipa Rogatice, koju je preuzeo trener Mladen Šibalija igrala je u sastavu: Dejan Ivković 2, Božidar Balčaković, Dejan Puhalac 5, Luka Radmilović 10, Miroslav Milidrag 15, Nikola Pilipović 9, Boris Samardžić, Stefan Okiljević, Mile Racković, Miloš Šušić 11, Marko Mrkajić, Nemanja Okiljević 21.