Sklopljeno 48 brakova u prošloj godini

SRNA - Jovana Borovčanin - 04. februara 2022. 058.ba

VIŠEGRAD – Na području opštine Višegrad u prošloj godini sklopljeno je 48 brakova, rečeno je Srni u opštinskoj Matičnoj službi.

Iz opštinske Matične službe dodaju da se brakovi nesmetano sklapaju uprkos pandemiji virusa korona.

„Vjenčanja se obavljaju u službenim prostorijama, ali smo bili prisutni i na neobičnim mjestima, gdje su mladenci odlučili sklopiti brak, kao što je brod“, naveli su u ovoj službi.

Prošle godine, kako navode, nije sklopljen nijedan maloljetnički brak.

Šezdesetpetogodišnji muškarac najstariji je mladoženja u prethodnoj godini, najstarija žena imala je 53 godine, najmlađi muškarac i najmlađa žena imali su po 20 godina, podaci su Matične službe.

Jerej Savo Trivković rekao je da je na Crkvenoj opštini 22 vjenčanih u toku godine i da nije nimalo ohrabrujuće.

„Za pravoslavne hrišćane brak prvenstveno jeste sveta tajna. Dakle, samo brak koji je blagosloven od Crkve ima punoću i pravi smisao. Ispunjenjem ove i ostalih svetih tajni, mi se nalazimo na putu spasenja ka životu vječnom“, istakao je Trivković.

On je naglasio da je zdrava i čista bračna zajednica veliki preduslov za blagosloven i normalan život porodice i odgajanje potomstva.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.