Usvojen Nacrt budžeta od 8.9 miliona KM

SRNA - Jovana Borovčanin - 18. februara 2022. 058.ba

VIŠEGRAD – Odbornici Skupštine opštine Višegrad jednoglasno su usvojili Nacrt budžeta za 2022. godinu u iznosu od 8,9 miliona KM.

U narednom periodu slijedi održavanje javne rasprave i upućivanje Prijedloga budžeta Ministarstvu finansija Republike Srpske na odobrenje da bi već na narednoj sjednici lokalnog parlamenta bio u procesu konačnog usvajanja.

Predsjednik Skupštine opštine Višegrad Muamer Sofović rekao je da činjenica da su nakon godinu i po dana nefunkcionisanja Skupštine neki prijedlozi usvojeni jednoglasno govori da se ipak može dogovoriti i usaglasiti o rješavanju određenih problema.

Sofović je naveo da je najbitnija stavka usvajanje Nacrta budžeta za tekuću godinu, ali i niz konstruktivnih rješenja donošenjem važnih odluka s ciljem razvoja ove lokalne zajednice.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević istakao je da je ovaj dokument veoma važan za razvoj lokalne zajednice, prvenstveno kada je riječ o kapitalnim investicijama, infrastrukturnim projektima, socijalnim davanjima, razvoju sela, unapređenju školstva, kulture i uopšte poboljšanju života i standarda sugrađana.

On je rekao da su odbornici prihvatili da opština kroz budžet prihvati dugovanja iz prethodnih godina JP „Direkcije za izgradnju i razvoj“, budući da su se radnici ovog preduzeća, zbog neusvajanja budžeta u prošloj godini, susreli sa problemom koji se odnosi na njihove lične dohotke.

„Od ostalih jednoglasno usvojenih tačaka izdvojio bih odluku o stipendiranju studenata u opštini Višegrad, na šta se čekalo godinu dana“, naglasio je Đurević.

On je dodao da su na zasjedanju donijeli zajednički i zaključak da prilikom koncipiranja Prijedloga budžeta budu uvrštena i sredstva za dodatnog pedijatra u Domu zdravlja, da bi bio riješen jedan od gorućih problema brojnih roditelja u ovoj opštini.

Đurević je rekao da je na sjednici nelegalno smijenjen direktor Doma zdravlja, što će proizvesti tužbe i sudske epiloge, jer za to nije postojala saglasnost Ministarstva zdravlja.

Skupština je na sjednici, koja je završena u ponoć, usvojila odluke o utvrđivanju standarda i kriterijuma za izbor i imenovanje članova nadzornih odbora KP „Komunalac“, javnog preduzeća „RTV Višegrad“ i Direkcije za razvoj i izgradnju.

——

Obavještavamo sva zaintersovana lica da je na zvaničnom sajtu opštine Višegrad i na oglasnoj tabli opštine Višegrad objavljen Nacrt budžeta za 2022. godinu koji je usvojen na Skupštini opštine Višegrad 16. februara.

Svoje primjedbe, sugestije i prijedloge svi mogu dostaviti pismenim putem u Odjeljenju za finansije ili putem mejla milan.jaksic@opstinavisegrad.com

Rok za dostavljanje prijedloga je 28. februar 2022. godine.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.