Košarkaški klub „Rogatica“ – Isprašene komšije sa Sokoca

20.03.2022.

ROGATICA – U komšijskom derbiju 20-tog kola Prve košarkaške lige Republike Srpske sinoć su se u Rogatici sastali domaća ekipa „Rogatica“ i ekipa Sokoca.

Prema očekivanju i uz podršku skoro punog gledališta u sportskoj dvorani u bivšem kompleksu „Roteks-Alpo“, sasvim zasluženo pobjeda je pripala ekipi Rogatice sa ubjedljivih 80:55. Po četvrtinama rezultat je bio 19:14, 16:19, 31:7,14:15.

Da su domaći dominirali tokom cijele utakmice pokazuje podatak da gosti ni u jednom dijelu igre nisu čak ni izjednačili rezultat. Najbliži su bili pred kraj prvog poluvremena kada je na semaforu bilo 35:33.

Treća četvrtina i ostali dio nastavka igre uz „dirigovanje“ sa klupe trenara Mladena Šibalije i njegovog pomoćnika Dragana Kojića, pripali su domaćoj ekipi. Posebno se igrom i zalaganjem istakao Božidar Balčaković koji je postigao 13 koševa. Po 13 koševa postigao je i Luka Radmilović i kapiten ekipe Nemanja Okiljević, a briljiro je i Nikola Pilindavić sa velikih 16 koševa. Osam koševa postigao je Boris Samardžić, sedam Miroslav Milidrag, pet mladi Mile Racković, tri Dejan Ivković i dva Miloš Šušić. Još sau igrali, ali se nisu upisali među strijelce, Bojan Puhalac, Stefan Okiljević i Nikola Buljugija.

U ekipi Sokoca ubjedljivo najbolji bio je kapiten Nemanja Pečenica sa 22 koša, a evo učinka i ostalih aktera ovog susreta: Strawter Nichofas 10, Igor Đerić 7, Mihajlo Šalić 4, Miroslav Kovač 12. Još su igrali: Milan Abazovskij, Mihajlo Mićić i Đorđe Jovnović, a vodio ih je trener Tomislav Tamburić. Sudili su, korektno, Goran Majstorović, Svetolik Marijanović Spasoje Tijanić.

Sa ovom pobjedom ekipa Rogatice i dalje konkuriše za neko od prvih četiri mjesta na tabeli i doigravanje za prvaka koji će direktno ući u Premijer ligu BiH. Da se to i ostvari u naredna tri kola mora se dobro zapeti i u odbrani i u napadu, jer će, po svemu sudeći, odlučivati i koš razlika.

Mlade članice grupe Zumba Sportsko-rekreativnog društva „Viktorija“ i na ovoj utakmici imale su svoje minute. Maksimalno su ih iskoristile na zadovoljstvo prisutnih gledalaca, pogotovo svojih mama, tata i po neke tetke, bake i deke.