Objavljen promotivni film o ljepotama Foče (VIDEO)

03.03.2022.

FOČA – Objavljivanjem protomotivnog filma „Kako se kaže Foča?“ na svom jutjub kanalu i na društvenim mrežama, Turistička organizacija opštine Foča počela je onlajn kampanju pred turističku sezonu, koja će se nastaviti i tokom sezone.

U videu su na neobičan način, kroz adrenalinski doživljaj turista, prikazane brojne atraktivne turističke destinacije u Foči- od raftinga Tarom i jahanja konja ivicom najvećeg kanjona u Evropi, preko prirodnih bisera Nacionalnog parka „Sutjeska“- prašume Perućica sa vodopadom Skakavac, zelengorskih jezera, zadivljujućih vidikovaca i najvećeg vrha u BiH Maglića, do Pješčanih piramida nadomak Foče.

Nisu izostali ni kadrovi spomenika Bitke na Sutjesci u Dolini heroja i OK festa na Tjentištu.

Akteri spota riječ Foča, kao zajednički imenilac za sve ove prirodne ljepote, izgovaraju nadvikujući se sa bukovima Tare pri spustu na čamcu, sa jednakim uzbuđenjem i dok kvadovima krstare zadivljujućim planinskim bespućima ili dok na zip-lajnu „lete“ preko Drine, zatim sa dubokim smirenjem koje daju zelengorska jezera, a onda opet glasno sa jakim odjekom planinskim gromadama, pa šapatom da se ne bi uplašila divljač i da bi se osjetila tišina prašume.

Spot poručuje da se Foča uvijek izgovara sa emocijom, bilo da je glasno, sa velikim uzbuđenjem i oduševljenjem ili toliko smireno da je jedva čujno, jer upravo ljepota fočanskog kraja pobuđuje u čovjeku takva osjećanja.

Fočanska Turistička organizacija uradila je video uz podršku Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske, a autor je marketinška agencija „Mania“ iz Banjaluke.

Vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Spomenka Popadić kaže da onlajn kampanju čini i 14 kratkih video zapisa.

„Šaljemo generalnu poruku „Doživite Foču sa emocijama“. Video je veoma dinamičan, moderan, a odabirom ove verzije promo filma izašli smo iz zone komfora, radeći nešto drugačije i inovativno. Filmom su obuhvaćene razne aktivnosti i destinacije tako da se promovišu rafting, kajaking, zip-lajn, jahanje konja, planinarenje, kao i destinacije Nacionalnog parka „Sutjeska“ sa atraktivnim jezerima, prirodni fenomen Pješčane piramide, kanjon Tare, prašuma Perućica“, navela je Popadićeva.

Ona je dodala da će promo film biti emitovan na svim turističkim dešavanjima tokom predstojeće sezone, uz predstavljanje 14 kratkih video zapisa putem društvenih mreža.

Između ostalog, promotivni film biće prikazan i na sajmovima turizma u Beogradu, od 24. do 27. marta, i u Banjaluci od 8. do 10. aprila.