Podrška mladima iz lokalne zajednice

SRNA - Jovana Borovčanin - 21. marta 2022. 058.ba

VIŠEGRAD – Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević razgovarao je danas sa predstavnicima Omladinskog savjeta Republike Srpske i Savjeta mladih ove lokalne zajednice o saradnji i podršci u najavljenim projektima.

Đurević je rekao da opština podržava mlade i omladinski aktivizam te izrazio zadovoljstvo njihovim angažovanjem u lokalnoj sredini, sa ciljem rješavanja određenih problema.

Predsjednik Savjeta mladih Višegrad Mladen Pjevčević rekao je da Omladinski savjet Republike Srpske zajedno sa Savjetom mladih Višegrad sprovodi projekat „Ti se pitaš“ koji ima za cilj razvijanje dijaloga mladih sa lokalnim vlastima.

„Zahvaljujem načelniku na prijemu i dogovoru za sastanak sa mladim ljudima. Cilj je osnažiti vezu mladih ljudi na lokalnom nivou sa gradskim vlastima i poboljšati položaj mladih u društvu“, naglasio je Pjevčević.

On je istakao da je u Višegradu saradnja Savjeta mladih sa lokalnom upravom na izuzetnom nivou.

Predstavnik Savjeta mladih Višegrad Mirjana Sekulić najavila je da će u Višegradu 10. i 11. aprila biti održan sastanak mladih gdje će mladi imati priliku da razgovaraju sa načelnikom opštine.

Sastanku u opštini Višegrad prisustvovao je i Mario Mrkajić, predstavnik Međunarodne organizacije za migracije.

Projekat „Ti se pitaš“ realizuje se u šest gradova Republike Srpske u saradnji sa Međunarodnom organizacijom za migracije, a finansira ga Austrijska razvojna agencija.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.