Poklekli košarkaši Rogatice – Kobna četvrta četvrtina

06.03.2022.

ROGATICA – U derbiju ovonedjljnog kola Prve košarkaške lige Republike Srpske ekipa KK Rogatica sinoć je na domaćem terenu i pred svojom publikom primila u goste ekipu KK Budućnost iz Bijeljine. Prema očekivanjima bodove su odnijeli gosti sa rezultatom 46:64 (po četvrtinama 14:13, 13:18, 8:6, 11:27).

Sudeći po krajnjem rezultatu, moglo bi se zaključiti da je ubjedljiva pobjeda gostiju. Ali, oni su se ipak morali dobro namučiti da do nje dođu. Ostvarena je u zadnjoj, četvrtoj dionici u kojoj je domaćim igračima jednostavno stao šut što su gosti rutinski kažnjavali i sa 27 postignutih koševa došli do objedfljivog rezultata kojim su svoju poziciju prvo plasoiranog na tabeli još više učvrstili, a domaćina stavili u obavezu da, ukoliko računaju na gornji dio tabele, u narednm kolima i utakmicama moraju biti efikasniji i energičniji. Jedanaest koševa u četvrtoj dionici sinišnje utakmice prema primljenih 27 na to upozorava i opominje.

Pored kobne četvrte dionice, u ostasle tri Rogatičani su bili ravnopravan protivnik i u nekim dijelovima čak i vodili, ali nisu mogli izdržati tempo koga su gosti nametnuli i na kraju morali su teren u sportsoj dvorani napustiti pognute glave.

Pobjedi gostiju na ovoj utakmici doprinio je Milivoje Božović sa 19 koševa. Pratio ga je Darko Peljto sa 11, Elmir Džafić sa 10, Luka Jovanović i Haris Ćurevac sa 9, odnosno 8 koševa.

U ekipi Rogatice najbolji su bili Miroslav Milidrag sa 16 i Luka Radmilovič sa 10 koševa i 10, odnosno 2 skoka. U odnosu na dosadašnje utakmice falili su koševi kapitena Nemanje Okiljevića, koji je u ovu utakmicu ušao rovit poslije prošlonedjeljne povrede skočnog zgloba. Izostale su i trojke Bojana Puhalca, ali i koševi Dejana Ivkovića, Stefana Okiljevića i Miloša Šušića koji je postigao samo 4 poena, što je naravno doprinijelo da gosti sa vrućeg terena u Rogatici odu kući sa velikih 18 koševa razlike.

Sudijska trojka u sastavu Davorin Skenderija, Stevan Vavan i Dejan Knežević solidno su obavili svoj dio posla čemu su doprinijeli i igrači obje ekipe u fer i korektnoj igri u kojoj nije dosuđen ni jedan namjerno učinjen prekršaj.

I na ovoj utakmici, u pauzama igre, publiku su zabavljale mlade članice Zamba fitnes grupe Sportsko-rekreativnog udruženja „Viktorija“iz Rogatice pod stručnim rukovodstvom profesorke Ivane Nikolić.