Reprezentativci Srpske u karateu na pripremama u Višegradu

08.03.2022.

VIŠEGRAD – Seniorska reprezentacija Republike Srpske u karateu boraviće krajem marta na pripremama u Višegradu, dogovoreno je na današnjem sastanku načelnika opštine Mladena Đurevića i predstavnika Karate saveza Republike Srpske.

„Velika je čast što će u Višegradu biti održana ovakva vrsta priprema jer je Karate savez Republike Srpske iznjedrio mnoga imena i ostvario veoma dobre rezultate u cijelom svijetu. Članovi Karate saveza su osam puta dobili nagradu za najbolje sportiste Republike Srpske“, istakao je Đurević.

On je napomenuo da će opština pomoći sve aktivnosti za pripreme u karateu, ali i za ostale sportove.

„Opština raspolaže dovoljnim kapacitetom i infrastrukturom da se trening centar napravi u Višegradu i o tome ćemo razgovarati u narednom periodu“, naglasio je Đurević.

Predsjednik Karate saveza Republike Srpske Dragiša Jovanović rekao je da će Višegrad biti domaćin za pripreme u karateu od 25. do 27. marta.

„Najvažnije takmičenje je Prvenstvo BiH u karateu za seniore koje će biti održano 10. aprila. Očekujemo veći broj karatista iz Republike Srpske i bolji plasman za reprezentaciju BiH. Omogućili smo našim seniorima da zajedno rade i treniraju što će povećati kvalitet njihovog rada“, istakao je Jovanović.