Školarci iz Rogatice po treći put na Jahorini

06.03.2022.

ROGATICA – U organizaciji Opštinske Turističke organizacije, finansijsku podršku Opštinske uprave i veliko razumjevanje Olimpijskog centra „Jahorina“ juče je po treći put u ovoj godini na besplatno skijanje na olimpijskoj Jahorini iz Rogatice boravilo 79 školaraca iz ovdašnje osnovne škole i nižih razreda Srednjoškolskog centra „27. januar“.

Prvi odlazak, reče direktor Turističke organizacije Predrag Ujić, bio je 21. januara kada je na skijanje išlo nešto više od 60 mladih skijaša od kojih je većina prvi put boravila na Jahorini pod budnim okom koordinatora stali na skije i pravu skijašku stazu.

Drugi odlazak bio je 5. februara i tada je na Jahorini boravilo šezdesetak rogatičkih školaraca kojim je besplatan prevoz i sendviće za užinu na Jahorini plaćen iz budžeta opštine, a karte za izlazak na skijaške staze poklonio je SKI centar „Jahorina“.

I u prošlu subotu, opet 5-tog u mjesecu, na Jahorinu je išlo, dodaje Ujić, skoro 80 školaraca. ovoga puta umjesto dosadašnjih „malih“, korišten je veliki autobus „Arome“ iz Rogatice. Većina onih koji su tu subotu proveli na Jahorini nisu bili početnici u skijanju,iako je bilo dosta i takvih, koji su na svojim i skijama posuđenih uz naknadu od Olimpijskog centra uživali na izvrsno pripremljenim stazama i toplom jahorinskom suncu.

Bila je ovo i prilika da se, uz podršku instruktora, ocijene rezultati trodnevnih izleta na Jahorinu i skijanje. Opšta je ocjena da je većina školaraca savladala osnove skijaške vještine i stečeno znanje će im omogućiti da ubuduće mogu i sami ići na skijanje po čemu će im ova godina ostati u trajnom sjećanju.

Ako vremenske prilike dozvole i bude još snijega, naglasio je Ujić, ovo neće biti i zadnji boravak mladih Rogatičana na olimpijskoj Jahorini pod istim uslovima koje nudi opština i Olimpijski centar.