U predškolskom programu 60 mališana

SRNA - Jovana Borovčanin - 03. marta 2022. 058.ba

VIŠEGRAD – U Višegradu će sutra u Javnoj ustanovi za predškolsko obrazovanje i vaspitanje „Neven“ početi besplatan predškolski program za djecu, u koji će biti uključeno 60 mališana.

„Radi se o djeci koja nisu bila obuhvaćena nekim oblikom predškolskog vaspitanja i obrazovanja i koja nisu pohađala cjeloviti razvojni program, a koja treba da pođu u prvi razred osnovne škole u septembru“, rekla je direktor vrtića Danka Mitrović.

Ona je naglasila da je u ovoj godini Ministarstvo prosvjete i kulture, koje finansira program, obezbijedilo za svakog polaznika predškolsku radilicu – udžbenik, koji će rad sa djecom učiniti mnogo zanimljivijim i kvalitetnijim.

Prema njenim riječima, obdanište radi punim kapacitetom, a popunjene su sve četiri grupe djece koja pohađaju redovnu nastavu, te će zbog nedostatka prostora, program za predškolce biti realizovan svakodnevno u popodnevnim satima, od 15.30 do 18.30 časova.

„Cilj programa za djecu u godini pred polazak u školu je višestruk, a prije svega predstavlja podršku djetetu u pogledu socijalne zrelosti i emocionalne stabilnosti, koja će se nadograđivati u školi“, ukazala je Mitrovićeva.

Program pripreme za djecu u godini pred polazak u školu obuhvaćeno je 3.869 djece iz Republike Srpske, a biće realizovan od sutra do 31. maja.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.