Utopljena i uljepšana zgrada Opštine u Rogatici

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 30. marta 2022. 058.ba

ROGATICA – Nakon zamjene vanjske i unutrašnje stolarije i sitnih unutrašnjih opravki pred kraj prošle godine počela je i enegretsko utopljavanje zgrade Opštinske uprave u Rogatici.

Sudeći prema toku trenutnih radova njihov kraj privodi se kraju. Radi se o utopljavanju preko 1860 kvadratnih metara korisnog prostora. Tako se završava i jedan od značajnijih i ekonomski zahtjevnijih projekata kako bi se prišlo i nekim drugim većim i manjim koji su planirani da se realizuju tokom ove godine.

Pored energetske efikasnosti koja se vrši stiropolom debljine 10 centimetara na zgradi koja je građena uglavnom od drveta i kamna početkom pedesetih godina prošlog vijeka, vrši se i zamjena 180 metara horizontalnih i 160 metara vertikalnih oluka uz obnovu 176 kvadratnih metara streha sa narebralnim limom uz izmjenu svih prozorskih klupica, priča načelnik opštine Milorad Jagodić, koji se i pored dosta, možda, i prečih ulaganja, odlučio na ovaj dugo godina odlagani projekat koji će se završiti stavljanjem fasade na cijeloj zgradi koja će time dobiti i ljepši izgled. Pošto se radi o strogom centru Rogatice kao sjedišta opština to će joj dati novu za oko ljepšu sliku pred nastupajuću turističku sezonu od koje i ova opšina očekuje da se polako vraća na turističku mapu regije, Republike Srpske i BiH kao cjeline.

Poslije provedenog javnog oglasa i potrebne zakonske procedure, radove na utopljavanju i uljepšavanju zgrade opštine izvodi domaće građevinsko DOO preduzeće „Primus“ u čije ime Milad Obrenović reče da su radovi bili ugovoreni na rok od 90 dana i uz trenutno povoljne vremenske prilike polako se privode kraju. Ostalo je da se obavi još manji dio radova među kojim je oblaganje zidova stiropolom, bojenje fasade i oblaganje stubova na ulazu u zgradu i dijela predulaznog prostora sa fundermaks pločicama, sve uz investiciju od nepunih 200.000 maraka.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.