Višegradski srednjoškolci osvojili 3.000 KM

SRNA - Jovana Borovčanin - 21. marta 2022. 058.ba

VIŠEGRAD – Učenici Srednjoškolskog centra „Ivo Andrić“ iz Višegrada osvojili su 3.000 KM u okviru projekta „Apšift“ /UPSHIFT/, u kojem je učestvovalo više od 100 škola iz Republike Srpske.

Vršilac dužnosti direktora višegradskog Srednjoškolskog centra Dragana Zečević rekla je Srni da su učenici projektom „/Ne/kultura u kasabi“, kojim su se predstavili žiriju uspjeli da se plasiraju među 20 najboljih ekipa, a juče su nagrađeni među prvih pet grantom od 3.000 KM.

„Iznos koji su dobili biće utrošen za realizaciju festivala kulture, koji će biti održan u Višegradu u toku ove godine“, istakla je Zečevićeva.

Ona je navela da su u okviru ovog projekta đaci dobili laptop i USB koji su im koristili za realizaciju projekta, a ostali su u vlasništvu škole.

Sprovođenje programa u Republici Srpskoj podržalo je i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske u saradnji sa UNICEF-om i uz finansijsku podršku USAID-a u BiH, u okviru projekta „Jačanje zdravstvene i socijalne zaštite u BiH u odgovoru na kovid 19“.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.