Izgrađena nova kapela na groblju Božovac

Radio Foča - 18. aprila 2022. 058.ba

FOČA – Na gradskom groblju Božovac u Foči završena je gradnja nove kapele i pristupne staze.

Programom uređenja gradskog građevinskog zemljišta za prošlu godinu planirano je 20.000 maraka za sanaciju kapele na gradskom groblju Božovac. Zbog lošeg stanja stare kapele lokalna zajednica obezbijedila je dodatna sredstva od 32.000 maraka za izrgadnju potpuno nove kapele i pristupne staze koja je zamijenila zemljani put, od ulaza do kapele, kaže načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno komunalne poslove Opštine Foča Ranko Popović.

„Provobitno je planirano 20.000 maraka za novi krovni pokrivač i grube radove na kapeli, međutim zbog izuzetno lošeg stanja stare kapele obezbijedili smo dodatna sredstva za izgradnju novog objekta kao i pristupne staze. Staza je popločana a spaja kapelu sa izlazom u Ulici cara Lazara i izgleda mnogo ljepše i urednije od prijašnjeg zemljanog puta“, rekao je Popović.

Radovi na izgradnji kapele započeti su polovinom novembra prošle godine, a nastavljeni početkom građevinske sezone u ovoj godini. Popović ističe da nova kapela svojim izgledom opravdava uložena sredstva.

„Na mjestu novog objekta bio je stari objekat koji se potpuno urušio i sadašnji izgled kapale opravdava ulaganje od 52.000 maraka.“

U narednom periodu planira se i popravljanje ograde na gradskom groblju Božovac, koja je na pojedinim mjestima oštećena, rekao je Popović.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.