Plej of Prve košarkaške lige RS – Igraće se treća utakmica

16.04.2022.

ROGATICA – SLAVIJA 1:1
94:70 (27:17, 28:18, 23:20, 16:15)

ROGATICA – U plej-ofu za prvaka Prve kođšarkaške lige Republike Srpske sa istim skorom 16:4 ušli su košarkaši ekipe Rogatica i Slavija iz Istočnog Sarajeva. Zbog boljeg međusobnih ligških susreta prednost domaćina prvog susreta doigravanja imala je Slavija i u prvom susretu na svom terenu, prošlog vikenda, slavila je sa ne baš uvjrrljivih 60:52, jer je ekipa Rogatice ostavila vrlo dobar utisak. Čak šta više, po pričanju onih koji su prisustvovali i gledali ovaj susret, uz malo više sportske sreće i manje respektovanje ekipe Slavije, mogli su i do pobjede.

Pokazala je to uzvratna utakmica i susret koji je sinoć odigran u Rogatici u kom su Rogatičani prosto pregazili fvorizovane goste koji nisu ni sanjali šta ih čeka u Rogatici.

Susret dva prilično jednaka rivala otvorio je sa dva koša, odmah na početku, iz prvog napada Luka Radmilović, koji je ispostavilo se na kraju bio i najbolji pojedinac utakmice sa 27 koševa. Gosti su jedino bili u voćstvu kod rezultata 4:6 i 10:12, a onda sve je bilo u rukama domaće ekipe koja je prvu četvrtinu okončala sa 27:17.

I u druga četvrtina pripala je domaćoj ekipe sa ubjedljivih 28:18, odnosno prvo poluvrijeme dobili su velikih i ispostavilo se nedostižnih 55:35.

Početak treće četvrtine i sav ostali dio ovog veoma zanimljivog i obostrano borbenog susreta samo je potvrdio dominaciju domaćina. Na semaforu su išle brojke 60:36, 70:42, 75:49, 81:64 i tako do konačnih 94:70 kojim su Rogatičani izjednačili polufinale na 1:1 i stekli pravo da još jednom u Istočnom Sarajevu igraju sa Slavijom kojoj neće biti lako da eventualno prođu dalje u plej ofu.

Zasluge za visoku pobjedu Rogatičana nad gosrtima iz Istočnog Sarajev, uz već spomenutog Luku Radmiloviće, pripada i svim istalim igračima domaćina, a posebno kapitenu Nemanji Okiljeviću koji je ponovo bio dvocifren (20 koševa), zatim Nikole Pilindavića sa 17 i Dejana Ivkovića sa 15 koševa. U strelce su se upisali i Miroslav Milidrag sa, za njega, skromnih 5 koševa koliko je dao i Miloš Šušić, dok je Stefan Okiljević postigao 3, a mladi Marko Mrkajić 2 koša.

Kod gostiju, kao i u prvom susretu, ponovo je blistao Filip Njegovanović sa 24 koša. Pratio ga je Dušan Elez i kapiten Neven Damjanović sa po 12 koševa, dok je Kristijan Krunić postigao 10 koševa. Po 5 koševa postigli su Aleksandar Tunguz i Igor Bojović, a Luka Damjanović dao je 2 koša.

NAČELNICI MEĐU GLEDAOCIMA

Najkraće rečeno, utakmica je bila na viaokom nivou po svim sportskim mjerilima, posebno fer igri u kojoj nije bilo ni jednog spornog trenutka. Publika ga je u dupke punoj sportskoj dvorani, među kojim su bili i načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić sa saradnicima, gledala sa uživanjem.

Sudijska trojka koju su sačinjavali Saša Babić, Slaven Vavan i Srđan Bogdanović svoj dio posla odradila je vrlo korektno. Za zapisničkim stolom delegatski posao obavio je poznati košarkaški radnik, Rogatičanin, Rajko Kojić.

Treba još reći da će dalje ići ekipe koja pobijedi u narednom susretu u Istočnom Sarajevu, odnosno stekne drugu pobjedu. Poželimo da to bude ekipa Rogatice pa da ljubitelji košarke, kojih, sinoć se pokazalo, nije mali broj budu u prilici da u svom mjestu vide i neke druge pojedince i dobru košarku.