Potpisan ugovor o izgradnji dva putna pravca

14.04.2022.

VIŠEGRAD – Direktor Hidoelektrana /HE/ na Drini Nedeljko Perišić i rukovodilac preduzeća „Romanijaputevi“ sa Sokoca Mirko Pandurević potpisali su danas ugovor o izgradnji dva putna pravca na području opštine Višegrad, a riječ je o staroj trasi željezničke pruge, paralelno sa Kozačkom ulicom i putu do alarmne stanice na Bikavcu.

Prema riječima Perišića, izgradnja ovih putnih pravaca proizlazi iz dva strateška dokumenta ove kompanije kao obaveza kroz ekološku dozvolu i vodnu saglasnost.

„Bitno je da su ta dva putna pravca koje ćemo izgraditi u najskorijem roku i u dogovoru sa našim najpovoljnijim izabranim ponuđačem i nadzorom koji će ga pratiti u ovom poslu, na korist je svim građanima koji žive u tim naseljima“, kaže Perišić, dodajući da je zbog problema u funkcionisanju lokalnog parlamenta i blokade opštine i Hidroelektrana kasnila sa realizacijom brojnih projekata.

„Nadam se da će odbornici početi da rade svoj posao na pravi način kako bismo i mi ispunjavali svoje obaveze i unaprijedili kvalitet života u našoj lokalnoj zajednici“, kaže Perišić.

Prema riječima direktora preduzeća „Romanijaputevi“ Mirka Pandurevića, predstojeći poslovi nisu kompleksni i biće ispoštovani planirani rokovi za izgradnju od 90 dana.