Potpisan ugovor o izgradnji dva putna pravca

SRNA - Jovana Borovčanin - 14. aprila 2022. 058.ba

VIŠEGRAD – Direktor Hidoelektrana /HE/ na Drini Nedeljko Perišić i rukovodilac preduzeća „Romanijaputevi“ sa Sokoca Mirko Pandurević potpisali su danas ugovor o izgradnji dva putna pravca na području opštine Višegrad, a riječ je o staroj trasi željezničke pruge, paralelno sa Kozačkom ulicom i putu do alarmne stanice na Bikavcu.

Prema riječima Perišića, izgradnja ovih putnih pravaca proizlazi iz dva strateška dokumenta ove kompanije kao obaveza kroz ekološku dozvolu i vodnu saglasnost.

„Bitno je da su ta dva putna pravca koje ćemo izgraditi u najskorijem roku i u dogovoru sa našim najpovoljnijim izabranim ponuđačem i nadzorom koji će ga pratiti u ovom poslu, na korist je svim građanima koji žive u tim naseljima“, kaže Perišić, dodajući da je zbog problema u funkcionisanju lokalnog parlamenta i blokade opštine i Hidroelektrana kasnila sa realizacijom brojnih projekata.

„Nadam se da će odbornici početi da rade svoj posao na pravi način kako bismo i mi ispunjavali svoje obaveze i unaprijedili kvalitet života u našoj lokalnoj zajednici“, kaže Perišić.

Prema riječima direktora preduzeća „Romanijaputevi“ Mirka Pandurevića, predstojeći poslovi nisu kompleksni i biće ispoštovani planirani rokovi za izgradnju od 90 dana.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.