Rogatički košarkaši u plej ofu

04.04.2022.

ROGATICA – Tijesnom ali zasluženom pobjedom na svom parketu pred skoro punim gledalištem u sportskoj dvorani u bivšm kompleksu „Alpo – Rotaks“. nad ekipom „Sloboda 73“ iz Novog Grada sa 64:59 (18:6, 15:18, 14:14,17:21) košarkaši Rogatice samo su potvrdili visoko mjesto na tabeli Prve košarkaške lige Republike Srpske koje im je dalo šansu da se u doigravanju bori za naslov najboljeg u ligi i u plej ofu takmiči za učešće u Premijer ligi BiH, što je veliki uspjeh cijele ekipe, ali i uprave kluba na čelu sa Ljubišom Rackovićem, koji se tokom cijele sezone nije odvajao od ekipe bodreći je i kad je bivalo najteže.

Prve utakmice u doigravanje Rogatičani će na dvije pobjede odigrati sa Slavijom iz Istočnog Sarajeva, kod kuće i u gostima.

Početak sinošnje utkmice koja je počela u 20 časova i cijelo prvo poluvrijeme koga su domaći košarkaši okončali u svoju koridst sa 33:24 govorio je da gosti u Rogatici nemaju šta tražoti i da je pitanje samo sa koliko koševa će otići kući.

Ali, desilo se ono što niko u punoj dvorani nije očekivao. U drugo poluvrijeme domaći igrači ušli su nonšalantno i previše optimistički. Gosti su to iskoristzili i već u trećoj četvrtini bili su potpuno ravnopravni protivnik i osjetno smanjili koš razliku u ukupnom rezultu koji je u nekim trenucima bio samo 2-3 koša u korist domaćina, ali cijele utakmice nisu uspjeli izjednačiti, a pogotovo ne preći u voćstvo.

U tom su im bili posebo brana domaći igrači Nikola Pilindavić sa 18 i kapiten Nemanja Okiljevcić, koji je kao jedini u svojoj ekipi odigrao svih 40 minuta, i u najkritičnijim momentima postizao koševe kojih je nanizao 19 i razbijao iluzije gostiju da mogu nešđto više učiniti na vrućem terenu u Rogatici.

Inače, u gostujućoj ekipi dobru partiju pružili su Radosav Vukić (br.14) sa 15 koševa i Uroš Podrumac (br.11) sa 13 postignutih koševa.

Pobjedu domaćoj ekipi, koju su sa klupe vodili glavni i pomoćni trener Mladen Šibalija i Dragan Kojić, a iz gledališta pored ostalih pratio i načelnik opštine Milorad Jagodić, uz Nikolu Pilindavića i Nemanju Okiljevića, donijeli su i Dejan Ivković sa 8 koševa, Božidar Balčaković sa 3, Bojan Puhalac sa 5, Luka Radmiloić sa 7, Stefan Okiljević sa 4, a još su igrali Miroslav Milidrag, Mile Racković i Miloš Šušić.

Sudili su Vladimir Ćosović, Goran Majstorović i Spasoje Tijanić, dok je delegat bio Rajko Kojić iz Rogatice.