Snježana Kosorić-Vitomir, najbolja rukometašica Rogatice

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 02. aprila 2022. 058.ba

CILJ I ŽELJA PREMIJER LIGA BiH

ROGATICA – Da žene i kao majke u 31 godini života mogu biti uspješni sportisti dosta je primjera. Jedan od njih je i Rogatičanka Snježana Vitomir, rođeno Kosorić, članica Ženskog rukometnog kluba (ŽRK) „Rogatica“, koji se uspješno takmiči u Prvoj ligi Republike Srpske, kojoj je ovih dana na prigodnoj svečanosti uz proglašenje najboljih sportista opštine u 2021. pripalo priznanje najuspjšnije košarkašice uručio načelnik opštine Milorad Jagodić.

U ženskom rukometu sam se našla sa nepunih 12 godina. Prethodno sam se pomalo bavila odbojkom i atletikom. Presudan je bio jedan slučajni susret sa sada već pokojnim Mirkom Jovičićem, nekadašnjom vedetom „Radničkog“ iz Goražda, koji je tada vodio nekoliko godina ranije (1998) formiran ŽRK „Rogatica“. On me je odveo na jedan trening rukometašica i ja sam se odmah „upecala“. Vidjela sam sebe u tom dinamičnom sportu i zaboravila odbojku i atletiku i prihvatila se rukometne lopte uz koju sam našla priliku za smirivanje mog mladalačkog temperamenta i da u direktnom nadmetanju sa protivnikom budem bolja, jača, uspješnija što je i danas moj životni moto, priča Snježana.

S rukometnom loptom i knjigom u rukama prošla sam osnovnu i srednju školu u našoj Rogatici i matičnom ŽRK „Rogatica“.

Kao student Ekonomskog fakulteta u Bijeljini od 2010 do 2015. bila sam član ŽRK Radnik. Sa Radnikom sam, pod voćstvom trenara Miomira Trifkovića, doživjela dosta lijepih i nezaboravnih trenutaka i osvojila titulu prvaka Republike Srpske i nastupala u Premijer ligi BiH i po mom skromnom mišljenju dala solidan prilog.

Vraćajući se u svoju Rogaticu kao diplomirani ekonomiste, Snježana se vratila i u matični rukometni klub. Sa višegodišnjim iskustvima u klubu većeg ranga, postala je „alfa i omega“ u igri i na treninzima u kojim je uz marljiv rad imala glavnu, a ne rijetko i odlučujuću ulogu kojom je značajno doprinijela da je ŽRK „Rogatica“ ne samo ušao u Prvu ligu nego i osvojio prvo mjesto u jesenjoj polusezoni tekućeg prvenstva sa osvojenih 9 bodova iz pet odigranih utakmica sa 166 datih, od kojih je 34 postigla sama Snježana, i 84 primljena gola.

To je, kazuje Snježana, plod zadnjih pet godina strpljivog i mukotrpnog rada uprave kluba, posebno Velibora Đurića i Dragana Bandića, i svake igračice u čemu je, bez zvaničnog trenara, značajan doprinos dala Snježana kao jedna od najiskusnijih među 15-tak igračica prvog tima, uglavnom Rogatičanki po rođenju i boravku, koje se nadaju da će na kraju prvenstva ostati na prvom mjestu i ući u Premijer ligu BiH, kao što je bilo u sezoni 2014/2015. godine.

Uz aktivno igranje rukometa i uspjšno okončan studij ekonomskog fakulteta, Snježana je, kako reče, ostvarila i glavni životni cilj. Lijepo se udala i rodila zdravu djevojčicu Nađu kojoj je sada 2,5 godina starosti o kojoj, od njenih šest mjeseci, brine svekriva i srećna baka Katica, dok se mama i snajka Snježana bavi rukometom, a to je sve češće, jer uz treninge i igru u prvom timu, za koji je po sezoni znala dati i do 120 golova i bila među tri najubojitija strijelca u Republici Srpskoj, vodi novoformirani omladinski pogon u kome je preko 20 djevojčica za koje se nada da će već od jeseni ove godine početi zamijeniti Snježanu i neke druge od stalnog treniranja i igranja umorne prvotimke koje su dosada nosile igru i branile boje kluba i opštine.

Za kraj najbolja rukometašica u Rogatici apeluje na nadležne da nađu mogućnost povećanja broja termina za treninge prvog tima i omladinskog pogona. Sadašnjnih šest termina je isuviše malo, pogotovo ako se ostvari cilj i želja da se uđe u Premijer ligu BiH i da tamo ostanu na duži period naravno uz, kao i do sada punu podršku opštine i posebno ŠG „Sjemeć“, bez čije pomoći ne bi mogli ići na utakmice ni u susjedne opštine, a da se ne govori o Bijeljini, Doboju, Gradišci i drugim još udaljenijim mjestima.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.