„Višegradska staza“ 10. i 11. juna

SRNA - Jovana Borovčanin - 19. aprila 2022. 058.ba

VIŠEGRAD – Tradicionalna kulturna manifestacija „Višegradska staza“, posvećena nobelovcu Ivi Andriću, biće održana 10. i 11. juna u Višegradu, dogovoreno je danas na sastanku organizacionog odbora ove manifestacije.

Besjedu o Andriću na svečanoj akademiji govoriće istoričar književnosti Žaneta Đukić Perišić, dok će u umjetničkom dijelu programa učestvovati glumac Tihomir Stanić, svjetski virtouz na harmonici Dušan Sekulić i umjetnici sa Muzičke akademije iz Istočnog Sarajeva.

Program manifestacije počeće polaganjem cvijeća na Andrićeve spomenike, a biće nastavljen Susretima bibliotekara Republike Srpske.

U Kulturnom centru „Ivo Andrić“ biće otvorena izložba slika pod nazivom „Freske u BiH“, autora Milice Kotur.

Narednog dana biće odigrana pozorišna predstava, čime će manifestacija biti zatvorena.

„Višegradska staza“ je najvažnija kulturna manifestacija u Višegradu, koja je ustanovljena 1976. godine, a održava se svake godine u junu. /kraj/jb/foto

Predsjednik odbora je načelnik opštine Mladen Đurević, a članovi su profesori književnosti, zaposleni u Kulturnom centru, osnovnoj i srednjoj školi, biblioteci, poznavaoci Andrićevog djela.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.