Posao za 133 radnika u Rogatici

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 19. maja 2022. 058.ba

ROGATICA – Kroz više različitih projekata koje podržava Vlada Republike Srpske a posredstvom Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske na području opštine Rogatica ove godine posao bi kroz zapošljavanje i samozapošljavanje trebalo da dobije 133 nezaposlena radnika u 75 različitih subjekata, među kojima je i 44 pripravnika. To je više od 10 posto od ukupnog broja na evidenciji nezaposlenih u ovoj lokalnoj zajednici, rekao je danas Miroslav Vujičić, direktor Zavoda za zapošlkjavanje uz potpisivanje ugovora o finansiranju zapošljavanja kod poslodavaca u realnom sektoru i ostalim djelatnostima, odnono u privredi i vanprivredi.

U pitanju su četiri projekta među kojim je i projekat koji za svakog novozaposlenog radnika nudi poslodavcu po 4000 maraka, s tim što će 60 posto sredstava biti uplaćeno odmah nakon prijema radnika, a ostalih 40 posto poslije isteka 12 mjeseci od dana prijema radnika na posao.

Zavod i poslodavci su zatim potpisali ugovore i slijedi uobičajena papirologija do konačnog početka rada radnika.

Potpisivanju ugovora, koji je u neku ruku imao i svečarski karakter, u punoj Sali za sjednice SO-e, prisustvovao je i načelnik opštine Milorad Jagodić koji je izrazio zadovoljstvo ovim činom koji će umnogome popraviti socijalno stanje nezaposlenih radnika i njihovih porodica, ali i znatno uticati na zadržavanje posebno mladih i školovanih kadrova na području opštine i zbog toga se zahvalio Vladi i Zavodu za zapošljavanje Republike Srpske.

Jedan od poslodavaca koji je konkurisao za sredstva Vlade i Zavoda za zapošljavanje novih radnika je i Radovan Đerić, vlasnik DOO „Pover“, uz potpisivanje ugovora, rekao je da pozdravlja napore nadležnih pri zapošljavanju novih radnika. Njegova firma uglavnom na takav način od početnih 10-tak radnika došla je do broja od preko 200 uz ostvarivanje značajnog ukupanog prihoda i sve širi obim i vrstu poslova i postala vodeći proizvođač zdravih prirodnih proizvoda za područje istočnog dijela Republike Srpske i šire regije..

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.