Posljedice sobraćajne nesreće kod Rogatice – Milica čarkić druga žrtva

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 30. maja 2022. 058.ba

ROGATICA – Juče, nedjelja, 29. maja, u dupke punom porodičnom groblju u Seljanima kod Rogatice sahranjena je 18 godišnja Milica Čarkić, učenica trećeg razreda ekomnomske škole pri Srednjoškolskom centru „27. Januar“. Ona je druga žrtva teške saobraćajne nesreće koja se dogodila u večernjim časovima u subotu 21, maja na magistralnom putu Rogatica – Ustiprača na ulazu u selo Kukavice.

Kao što je poznato te kobne večeri došlo je do direktnog sudara putničkih vozila „golf 7“ za čijim upravljačem je bio Boris Đ(erić) (21), a u vozilu su bila još tri putnika, uglavnom mladih iz Rogatice, među kojim se na mjestu suvozača nalazila, navodno Borisova djevojka, Milica koja je zadobila teške tjelesne povredu od kojih je nažalost prije dva dana preminula u Univerzitetskoj bolnica Foča, i vozila „seat“ za čijim upravljačem je bio Nebojša Stojanović iz Rogatice koji je vozio svoju porodicu – suprugu Mladenu (Kačar) i maloljetne kćerke Ivona i Ana.

U ovoj nesreći Nebojšina supruga Mladena zadobila je povrede od kojih je u Bolnici u Foči, i pored svih nastojanja ljekara, ubrzo preminula, dok su kćerke zadobile teške povrede, posebno tromjesečna beba Ana koja je morala biti prebačena na liječenje u Beograd sa još uvijek neizvjesnim ishodom za život.

Sahrani prelijepe mlađane Milice Čarkić prisustvovali su i plakali, čini se, i mladi i stari iz njenih Seljana, ali i dobrog dijela Rogatice u kojoj je posjednjih godina živjela sa majkom Dankom, ocem Miroslavom i trijicom braće – Stefanom, Nemanjom i Đorđom. Milica je bila dobar đak i od nje su se oprostrili njeni školski drugovi i drugarice, ali i profesori i omladina Rogatice. Neizmjerna tuga bila je i na licima njenih djedova Simeuna i Milanka, poznatih domaćina i dobrih ljudi.

Ostali povrijeđeni u ovoj saobraćajnoj nesreći još su na liječenju u Foči, ali, prema nezvaničnim informacijama, van životne su opasnosti i ubrzo će kućama na liječenje.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.