Rekonstrukcija ulica i puteva

20.05.2022.

Rogatičke komunalne teme

ROGATICA – U programu rada načelnika opštine Rogatica Milorada Jagodića iz godine u godinu velika pažnja posvećuje se realizaciji stalnog projekata „poboljšanju uslova života građana i razvoj privrede“. U samom vrhu stalnih obaveza nalazi se i rekonstrukcija, uz asfaltiranje, puteva po selima, kojih ima čak 116, i ulica u Rogatici kao urbanom naselju. Dobar primjer za to je tekuća 2022. godina u kojoj je za ove namjene u budžetu opštine planirano da se utroši 350.000 maraka.

Sa početkom ovogodišnje građevinska sezone dobro je počela realizacija ovog projekta. Na red je došla rekonstrukcija, i asfaltiranje, cijekim dužinom ulice Rogatičke brigade, Miće Sokolovića, Drinske i nekih drugih manjih saobraćajnica u naselji Gračanica dužine preko 850 metara, rečeno je za „Glas“ u Odjeljenju za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove u Opštinskoj upravi.

Zahvaljujući pogodnim vremenskom uslovima poslove u Gračanici smo uspješno priveli kraju i prešli u druge dijelove Rogatice. U Podshridu smo rekonstruisali 30-tak dužnih metara skoro na samom kraju Podhridske ulice koji je bio potpuno propao, priča Vladimir Radojević, poslovođa na ovim radovima ADD „Romanijaputevi“ iz Podromanije kod Sokoca.

Poslije Podhrida, evo nas na Trgu oslobodilaca, dodaje Radojević. Počeli smo radove na krpljenju asfaltne podloge ispred stambenog bloka broj 4. Ovdje se kompletno skida jedan dio stare asfaltno-betonske podloge uz postavljanje novog tampona i dizanje kanalizacionih i vodovodnih šahtova i ostale infrastruklture. Poslije ovih poslova slijedi polaganje asfalta i „ađustiranje“ ovog dijela Trga. Rok je kraj ovog mjeseca i mi mislimo da ćemo ga ispuniti.

Vrijednost ovih poslova, koje je na tenderu dobilo „Romanijaputevi“, je oko 200.000 maraka. Za nove poslove u budžetu ostalo je još oko 150.000 maraka, ali i novi tenderi i nove ulice, ali i putevi, bilo bi dobro da to budu na području Mjesne zajednice Kozići, poručuju iz tog dijela opštine.