U obdanište „Neven“ uloženo 50.000 KM

20.05.2022.

VIŠEGRAD – U obdanište „Neven“ u Višegradu od 2016. godine do danas, uz podršku opštine i drugih subjekata uloženo je 50.000 KM, što govori o tome da su nam djeca prioritet i da sve što radimo, radimo za podmladak i budućnost ovog grada, rekao je načelnik opštine Mladen Đurević.

On se u izjavi novinarima, osvrnuo i na činjenicu da je sadašnja skupštinska većina iz budžeta opštine skinula 60.000 KM, kako bi uredila svoje kancelarije, odnosno sredstva prebacila na Skupštinu opštine.

„Naša briga, rad i posvećenost djece je vidljiva na svakom koraku. Kada smo počeli sa radom prije šest godina, obdanište je imalo oko 60 djece, a danas zahvaljujući podršci opštine ima duplo više i to je podsticaj i djeci i roditeljima“, istakao je Đurević.

On je napomenuo da je opština pomogla u nabaci dječijih posteljina, didaktičkih sredstava, video-nadzora.

„Svi mi zajedno znamo da bez mladosti nema budućnosti i zato se zahvaljujem svima koji su imali sluha i pomogli vaspitno-obrazovne ustanove i pozivam da i dalje pružamo podršku našoj djeci i omladini“, poručio je Đurević.

Direktor obdaništa „Neven“ Danka Mitrović rekla je da napredak u obdaništu u proteklih šest godina evidentan i odnosi se na broj djece i vaspitno-obrazovnih grupa, ali i na napredak u svim drugim aspektima rada.

„Tu mislim na higijenski aspket rada, estetski, pa i finansijski. Zahvaljujući dobroj saradnji sa osnivačem i razumijevanju od načelnika opštine svi naši planovi izašli su iz domena planiranog, realizovani su i time našu djecu učinili mnogo srećnijima“, istakla je Mitrovićeva.

U obdaništu „Neven“ trenutno boravi 110 mališana.